83North kondigt durfkapitaalfonds van 250 miljoen dollar aan

LONDON & TEL AVIV, Israël--()--De internationale durfinvesteerder 83North heeft vandaag bekendgemaakt een overschreven fonds te hebben gesloten met 250 miljoen dollar. 83North IV is het vierde fonds in elf jaar en brengt het totaalbedrag aan beheerd kapitaal op 800 miljoen dollar. Het nieuwe fonds bouwt voort op de succes van bestaande fondsen en wordt geïnvesteerd in de beste en meest veelbelovende techbedrijven in particuliere en zakelijke technologie van Europese en Israëlische ondernemers.

83North steunt op een vijfkoppig team van ervaren investeerders, die samen met ambitieuze ondernemers uit de regio hebben gewerkt aan toonaangevende technologiebedrijven. Laurel Bowden, Arnon Dinur, Gil Goren, Erez Ofer en Yoram Snir hebben meer dan 40 bedrijven ondersteund, waaronder Just Eat, Telit, Hybris (overgenomen door SAP), ScaleIO (overgenomen door EMC), SocialPoint (overgenomen door Take-Two), Supersonic (gefuseerd met IronSource), Celonis, Mirakl, Via, Wandera, Workable en Zerto.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Touchdown PR
Hannah Finch
+44(0)1252 717040
hfinch@touchdownpr.com

Contacts

Touchdown PR
Hannah Finch
+44(0)1252 717040
hfinch@touchdownpr.com