Nodal Clear erkend als een in een derde land gevestigde centrale tegenpartij door ESMA

WASHINGTON--()--Nodal Clear, LLC, de clearinginstelling die een dochteronderneming is van Nodal Exchange, heeft vandaag aangekondigd dat het door de Europese Autoriteit voor effecten en markten ('ESMA') is erkend als een in een derde land gevestigde centrale tegenpartij ('CCP') uit hoofde van de Europese Marktinfrastructuurverordening ('EMIR').

Volgens het Europees recht moeten in een derde land gevestigde CCP's erkenning krijgen van de ESMA om te worden beschouwd als een kwalificerende centrale tegenpartij ('QCCP'). Bij de Europese bank aangesloten clearing members kunnen een gunstigere vermogensbehandeling krijgen voor hun vorderingen als gevolg van derivaten die gecleard zijn via een CCP die wordt beschouwd als een QCCP, zoals Nodal Clear.

“Dankzij de erkenning door de ESMA zal Nodal Clear vermogensefficiënte risicobeheeroplossingen kunnen blijven bieden aan onze clearing en handelsgemeenschap,” aldus Paul Cusenza, voorzitter en CEO van Nodal Clear. “Wij waarderen de inspanningen van de regelgevers in dit proces en kijken uit naar verdere deelname van de Europese clearing members in onze markten.”

Over Nodal Clear, LLC

Nodal Clear, LLC, de clearinginstelling voor Nodal Exchange, begon met de clearing van contracten van Nodal Exchange op 19 oktober 2015. Nodal Clear dient als centrale tegenpartij voor alle transacties van Nodal Exchange. De sterke risicobeheerpraktijken van Nodal Clear zorgen voor een gezonde marktinfrastructuur voor de handel in Nodal Exchange-contracten. Nodal Clear maakt gebruik van een op maat gemaakte methodologie voor portfolio-margining die zorgt voor goede marges op Nodal Exchange-contracten en voor vermogensefficiënties voor marktdeelnemers. Nodal Clear is een derivaten clearing organisatie (DCO) gereguleerd door de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Nodal Clear, LLC is een volledige dochteronderneming van Nodal Exchange, LLC.

Over Nodal Exchange, LLC

Nodal Exchange is een derivatenbeurs die oplossingen voor prijs-, krediet- en liquiditeitsrisicobeheer biedt voor de deelnemers aan de Noord-Amerikaanse energiemarkten. Nodal Exchange is een leider op het gebied van innovatie en heeft 's werelds grootste verzameling van locatiespecifieke (nodale) termijncontracten voor elektrische energie ingevoerd. Nodal Exchange biedt momenteel meer dan 1.000 contracten op honderden unieke locaties en levert het meest effectieve basisrisicobeheer dat beschikbaar is voor marktdeelnemers. Daarnaast biedt Nodal Exchange een Henry Hub-aardgascontract dat zorgt voor cross-margining voordelen met de energieportfolio's van deelnemers. Alle Nodal Exchange-contracten worden gecleard door Nodal Clear. Nodal Exchange is een aangewezen contractmarkt (DCM) gereguleerd door de CFTC.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Nodal Exchange, LLC
Press Contact:
Nicole Ricard, 703-962-9816
ricard@nodalexchange.com
www.nodalexchange.com

Contacts

Nodal Exchange, LLC
Press Contact:
Nicole Ricard, 703-962-9816
ricard@nodalexchange.com
www.nodalexchange.com