Westinghouse krijgt toestemming van Britse toezichthouders voor reactorontwerp AP1000®

Left to right: Stephen Hardy, Nuclear Regulation Group Manager at Environment Agency; Richard Savage, Chief Nuclear Inspector at ONR; Ash Townes, Moorside project director at Westinghouse. (Photo: Business Wire)

MANCHESTER, Engeland--()--Westinghouse Electric Company heeft vandaag bekendgemaakt dat zijn kernreactorontwerp AP1000 ® positief is beoordeeld door toezichthouders in het Verenigd Koninkrijk, die hun Algemene ontwerptoets (Generic Design Acceptance, GDA) afsloten met de verstrekking van een Bevestiging van goedgekeurd ontwerp (Design Acceptance Confirmation, DAC) en Verklaring van acceptabel ontwerp ( Statement of Design Acceptability, SoDa) voor de technologie van Westinghouse. De DAC en SoDA zijn respectievelijk uitgegeven door het Office for Nuclear Regulation (ONR) en de Environmental Agency (EA).

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Westinghouse Electric Company
Sarah Cassella, +1 412-374-4744
Manager, External Communications
cassels@westinghouse.com

Contacts

Westinghouse Electric Company
Sarah Cassella, +1 412-374-4744
Manager, External Communications
cassels@westinghouse.com