EnergyNest: Demo van Tata Steel in IJmuiden compenseert jaarlijkse CO2-emissie van 90.000 auto’s

BILLINGSTAD, Noorwegen--()--Tata Steel bezit een van de grootste Europese faciliteiten voor staalproductie, gelegen in IJmuiden in Nederland. Op dit moment verdwijnt veel potentiële energie in de lucht, via de periodieke uitstoot van hete gassen. De onderliggende economische waarde van restwarmte blijven zo onbenut. De vondst van een effectieve methode voor de afvang en het hergebruik van deze energie levert niet alleen economisch voordeel op, maar verlaagt ook de uitstoot van CO2 aanzienlijk.

Om die mogelijkheden ten volste te benutten begint Tata Steel met zijn demonstratieproject EnergyNest Thermal Energy Storage (TES), dat dient als centraal initiatief. De demo in IJmuiden hergebruikt gassen die bij staalproductie worden uitgestoten, waarmee energie wordt opgewekt voor doeleinden binnen dezelfde faciliteit, wat resulteert in een daling van gasconsumptie en CO2-emissies.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

EnergyNest
Thomas Palkovich
Commercial Director
Mob: +47 982 08 384
Email: tp@energy-nest.com

Contacts

EnergyNest
Thomas Palkovich
Commercial Director
Mob: +47 982 08 384
Email: tp@energy-nest.com