Sardzsa lesz a 2018. évi Párizsi Könyvszalon különleges díszvendége - A francia köztársasági elnök, François Hollande személyesen hívta meg Sardzsa uralkodóját

(Left to Right) French President François Hollande and His Highness Sheikh Dr. Sultan bin Muhammad Al Qasimi, Member of the Supreme Council Ruler of Sharjah during the Paris Book Fair 2017 (Photo: Business Wire)

PARIS--()--Budapest, 2017. március 29., szerda (Business Wire/OTS) - Nemrég bejelentették, hogy Sardzsa, az Egyesült Arab Emírségek (EAE) harmadik legnagyobb emírsége lesz a 2018-as Párizsi Könyvvásár, a Salon Livre Paris' különleges díszvendége. A bejelentés tükrözi azt az elismerést, amellyel Franciaország a Sardzsa által az arab világ művészeti és kulturális fejlődésért tett erőfeszítések iránt adózik. Az emírség központi szerepet fog játszani a jövő évi könyvvásáron, árnyalt képet adva a gazdag arab kulturális és irodalmi életről.

A francia köztársasági elnök, François Hollande személyesen hívta meg Dr. Sultan bin Muhammad Al Qasimi sejk őfelségét, az EAE Legfelsőbb Tanácsának tagját, Sardzsa uralkodóját a nemrégiben véget ért Párizsi Könyvvásáron a Sharjah Book Authority (Sardzsai Könyvkiadási Hatóság [SBA]) standján tett látogatása alkalmával.

A meghívás része azoknak a folyamatban lévő kezdeményezéseknek, amelyek a kulturális értékek terjesztése iránt egyaránt elkötelezett Franciaország és az EAE kétoldalú kapcsolatának megerősítését célozzák.

A Sous le Drapeau de l'occupant című könyvének megjelenését bejelentő párizsi ünnepség alkalmával őfelsége, Sheikh Dr Sultan Al Qasimi a következő nyilatkozatot tette: "A francia kultúra mindig is megihletett könyveim írása során. Egész könyvtárnyi francia kiadvány van a birtokomban, melyek közül a kedvenceim az egyiptomi régészeti kincsekkel, az ország gazdag történelmével, tájaival és kiemelkedő egyéniségeivel foglalkozó kötetek. Ezek a könyvek amellett, hogy remekművek, tökéletesen illusztrálják a francia emberek más kultúrák felderítése és megismerése iránt érzett szenvedélyét."

Ez évben az EAE és Franciaország már lebonyolított egy közösen szervezett kulturális programot az Emírségekben, amelynek keretében számos különböző eseményre került sor, ideértve egy díjlovas bemutatót is, amelyet a Louvre Abu Dhabi múzeum közeljövőbeli megnyitásának tiszteletére rendeztek.

A sardzsai emírség különleges helyet tölt be az emírségek kulturális életében, amelyet az ország gazdag iszlám örökségének elkötelezett ápolása és a világ más kultúráinak nyitott és tiszteletteljes elfogadása révén ért el. 1998-ban Sardzsát az UNESCO az "Arab világ kulturális fővárosának" nyilvánította, 2014-ben pedig az Islamic Organization for Education, Science and Culture (Iszlám Oktatási, Tudományos és Kulturális Szervezet [ISESCO]) Sardzsának ítélte az "Iszlám kultúra fővárosa" címet.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

National Network Communications
Fadia Daouk, T: +971 52 617 2111
E: f.daouk@nncpr.com

Contacts

National Network Communications
Fadia Daouk, T: +971 52 617 2111
E: f.daouk@nncpr.com