Sharjah speciale eregast tijdens de Parijse boekenbeurs van 2018

Emir van Sharjah ontvangt speciale uitnodiging van Franse President François Hollande

(Left to Right) French President François Hollande and His Highness Sheikh Dr. Sultan bin Muhammad Al Qasimi, Member of the Supreme Council Ruler of Sharjah during the Paris Book Fair 2017 (Photo: Business Wire)

PARIJS--()--Het op twee na grootste emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) – Sharjah – is onlangs uitgenodigd als speciale eregast tijdens de Salon Livre Paris (Pariijse boekenbeurs) editie 2018. De aankondiging ligt in lijn met de jarenlange Franse waardering voor de inzet van Sharjah tot artistieke en culturele excellentie. Het emiraat zal een centrale rol vervullen tijdens de boekenbeurs van volgend jaar met een presentatie van de rijke Arabische cultuur en literatuur.

De uitnodiging werd verricht door de Franse president François Hollande aan Zijne Hoogheid Sjeik Dr. Sultan bin Muhammad Al Qasimi, lid van de Hoge Raad van de VAE en emir van Sharjah, tijdens zijn bezoek aan de stand van de Sharjah Book Authority (SBA) tijdens de recent afgesloten Parijse boekenbeurs.

De beslissing is de volgende stap in een aanhoudende reeks van inspanningen van Frankrijk en de VAE om de bilaterale banden te versterken door middel van een gemeenschappelijke passie voor culturele toewijding en uitwisseling.

Tijdens de presentatie in Parijs van zijn boek Sous le Drapeau de l’occupant zei Zijne Hoogheid Sjeik Dr Sultan Al Qasimi: “De Franse cultuur is altijd een geliefde bron van inspiratie geweest voor mijn werk. Ik bezit een bibliotheek vol Franse publicaties. Mijn favoriete werken zijn de publicaties over de architectuurschatten en het rijke historische, natuurlijke en menselijke erfgoed van Egypte. Deze werken zijn niet alleen literaire meesterwerken, maar weerspiegelen ook de passie van het Franse volk voor het onverschrokken vorsen in de culturen van de wereld.”

Eerder dit jaar waren de VAE getuige van het Emiraats-Franse culturele programma met een grote verscheidenheid aan evenementen, waaronder hippische choreografie, speciaal gewijd aan de feestelijkheden rond de komst van het Louvre Abu Dhabi.

Het emiraat Sharjah bezet een unieke culturele positie, verworven door het vermengen van haar rijke islamitische erfgoed met een open acceptatie van de culturen van de wereld. In 1998 werd Sharjah door de UNESCO benoemd tot ‘Culturele Hoofdstad van de Arabische Wereld’, en in 2014 door de ISESCO, de islamitische organisatie voor onderwijs, wetenschap en cultuur, tot ‘Hoofdstad van de Islamitische Cultuur’.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

National Network Communications
Fadia Daouk, T: +971 52 617 2111
E: f.daouk@nncpr.com

Contacts

National Network Communications
Fadia Daouk, T: +971 52 617 2111
E: f.daouk@nncpr.com