Beko: A modern életvitel követelményei miatt veszélybe kerül a szabadidő

A globális felmérés rámutat a játékkal töltött idő hiányára

The World Play Shortage Report, presented by Beko. (Photo: Business Wire)

LONDON--()--Mivel a mindennapokban egyre elfoglaltabbak vagyunk, egyre kevesebb a szabadidőnk, és veszélybe kerül a játékkal töltött idő is. Minden harmadik felnőttnek (30%) kevesebb, mint 10 óra szabadideje van, míg a felnőttek 36%-ának kevesebb, mint két óra jut

A „World Play Shortage Report” című jelentés (a szabadidő mennyiségét világszerte vizsgáló felmérés eredményeit bemutató jelentés), amelyet a vezető háztartásikészülék-gyártó cég, a Beko készített 22 országban, 10 000 ember megkérdezésével, a szabadidővel összefüggő trendeket határozza meg.

A szülők elfoglalt életvitele hatással van a gyerekeik játékkal töltött idejére; a felmérés során a szülők 40%-a elmondta, hogy az elmúlt évben nem vitték el a gyerekeiket a parkba játszani. A gyerekeknek három órával kevesebb szabadidejük van hetente (21 óra), mint a szüleiknek (24 óra).

Meglepő eredmény, hogy a válaszadók 70%-a nem sorolta a sportolást vagy az edzőterembe járást/testmozgást a kedvenc szabadidős tevékenységei közé, és közel harmaduk (30%) bevallotta, hogy soha nem végez testmozgást.

Egyéb kulcsfontosságú megállapítások:

  • Egy ember heti szabadideje globális átlagban kevesebb, mint 21 óra
  • A jog a legkevésbé „játékos” szakma, mivel a jogi szakemberek közel felének (47%) naponta kevesebb, mint két óra szabadideje van, minden negyedik jogi szakembernek (25%) pedig kevesebb, mint egy óra szabadideje van naponta
  • A nőknek három órával kevesebb szabadidejük van hetente (19 óra), mint a férfiaknak (22 óra).
  • Leginkább a 22 éves korosztályra jellemző, hogy munka miatt lemondanak az esti szabadidős terveikről (42%)
  • A 38 éves korosztálynak van leginkább szüksége a szabadidőre, mivel közel kétharmaduk (63%) helyezi a szabadidőt a pénzkeresés elé
  • A családdal töltött idő fontosabbá vált: háromból ketten (64%) ezt jelölték meg a kedvenc tevékenységükként, amelyet az otthoni pihenés (62%), majd a barátokkal töltött idő követ (46%)
  • Dániában töltenek a legtöbb időt játékkal: a felmérés szerint egy embernek hetente 33 óra szabadideje van, míg Bolívia a legkevésbé „játékos” ország, ahol ez az idő kevesebb, mint 12 óra

Zeynep Özbil, a Beko Csoport kommunikációs vezetője az alábbiakat nyilatkozta: „A The World Play Shortage Report” című jelentésből egyértelműen kiderül, hogy a modern életvitel milyen módon alakítja a jóllétünket, és a jelentés rávilágít a játékkal töltött idő hiányára is. A jelentés eredményei azt mutatják, hogy az emberek elfoglalt, és gyakran nem megtervezett életet élnek, amelynek kritikus negatív hatása van a szabadidőre. A Beko-nál az Official partner of play („A játék hivatalos partnere”) elvét valljuk. Megértjük az emberek mindennapi igényeit, és érdembeli időmegtakarítási megoldásokat kínálunk, hogy egyszerűen csak élvezhessék a kiszámíthatatlan, elfoglalt életüket. Reméljük, hogy ezek az eredmények emlékeztetnek minket arra, hogy hogyan kell „játszanunk” ahhoz, hogy a lehető legteljesebb életet élhessük.

A jelentés részét képezi a Beko „Official partner of play” kampányának. Az FC Barcelona prémium partnereként a Beko kampánya a klub által a pályán és a pályán kívül egyaránt szabadsággal és élvezettel játszott taktikus, támadó jellegű játékmódjára épít – arra a játékstílusra, amely megtestesíti a futball igazi szellemiségét. Márkaként a Beko támogatja az emberek elfoglalt életvitelét azáltal, hogy több szabadságot és „játékidőt” biztosít számukra a mindennapokban.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Will Mitchell
+44(0)2031286798
Will.Mitchell@synergy.global

Contacts

Will Mitchell
+44(0)2031286798
Will.Mitchell@synergy.global