The Coca-Cola Company kondigt nieuwe benoeming in top aan

ATLANTA--()--The Coca-Cola Company heeft vandaag een aantal nieuwe bestuursposten aangekondigd. De nieuwe aanstellingen ondersteunen de transformatie van het bedrijf in een op groei georiënteerd, consumentgericht, compleet bedrijf in drank. De belangrijkste wijzigingen, die in werking treden als president en operationeel bestuurder James Quincey op 1 mei ceo wordt, zijn:

  • Een nieuwe chief growth officer combineert de leiding over wereldwijde marketing en commerciële activiteiten en strategie in een functie, die geldt voor vijf drankcategorieën.
  • De aanstelling van een chief innovation officer promoveert mondiaal Onderzoek & Ontwikkeling tot een autonome innovatiepost die direct onder de verantwoordelijkheid van de ceo valt. Dit is een resultaat van het toegenomen belang dat innovatie heeft binnen de groeiplannen van het bedrijf.
  • De functie voor IT valt direct onder de verantwoordelijkheid van de ceo, gezien het belang van digitalisering als faciliterende factor voor de groei van het bedrijf.
  • De combinatie van belangrijke transactionele diensten en expertise in een verruimde en gereorganiseerde afdeling voor Integrated Services, die voornamelijk focust op financiële diensten, inkoop en aanverwante diensten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

The Coca-Cola Company
Media
Kent Landers, +01 404-676-2683
or
Investors and Analysts
Tim Leveridge, +01 404-676-7563

Contacts

The Coca-Cola Company
Media
Kent Landers, +01 404-676-2683
or
Investors and Analysts
Tim Leveridge, +01 404-676-7563