PacSci EMC presenteert compact aandrijfsysteem voor kleine satellieten

CHANDLER, Ariz.--()--PacSci EMC heeft vandaag zijn nieuwe aandrijfsysteem met modulair ontwerp (Modular Architecture Propulsion System, MAPS™) voor kleine satellieten gepresenteerd. Het compacte ontwerp van MAPS is een doorbraak in termen van tijd- en kostenbesparing bij de integratie van het aandrijfsysteem in de satelliet en de draagraket. MAPS verkort de benodigde tijd van fabricage en tests tot integratie in de draagraket met 78 procent. De solide stuwbrandstof zorgt voor precieze en voorspelbare prestaties – van de inwerkingstelling tot de ontmanteling van de satelliet.

MAPS bestaat uit een serie solide, schoon brandend raketmotoren voor voortstuwing. Door een vaste brandstof (in plaats van hydrazine of minder giftige vloeibare brandstof) zijn geen ventielen, fittingen, lasnaden, filters, heaters of complexe stuwraketten meer nodig, wat veel tijd en geld bespaart bij de assemblage en de betrouwbaarheid van het systeem aanzienlijk vergroot. De vaste brandstof is niet nadelig voor de optische instrumenten of zonnepanelen van de satelliet en vereist geen opwarmperiode.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Pacific Scientific Energetic Materials Company (PacSci EMC)
Steve Nelson, 661-917-2947
snelson@psemc.com

Contacts

Pacific Scientific Energetic Materials Company (PacSci EMC)
Steve Nelson, 661-917-2947
snelson@psemc.com