NIEUW ONDERZOEK VAN DIMENSION DATA: HYBRID IT WORDT STANDAARD BEDRIJFSMODEL MAAR BEHEER EN DATAMIGRATIE ZIJN DE SLEUTEL TOT SUCCES

The challenges of Hybrid IT and How to Overcome Them at a Glance (Photo: Dimension Data)

BARNEVELD, Nederland--()--Dimension Data, de wereldwijde leverancier van ICT-oplossingen en -services, publiceert de resultaten van een nieuw onderzoek naar de huidige stand van zaken voor wat betreft hybrid IT-implementaties. Tevens belicht het rapport de belangrijkste redenen en businessdrivers voor de bepaling van de workload-locatie.

Het onderzoek vond plaats onder 1.500 IT-managers uit verschillende verticale industrieën in de VS, Europa, Azië-Pacific en Zuid-Afrika. Uit de resultaten blijkt dat hybrid IT een standaard bedrijfsmodel wordt, maar dat er geen eenduidig recept bestaat om dit te bereiken. De belangrijkste motivaties om over te stappen op hybrid IT verschillen per land. Bedrijven uit Hong Kong, het Verenigd Koninkrijk en de VS benadrukken de behoefte ernaar onder eindgebruikers. Respondenten uit Frankrijk, Singapore en Zuid-Afrika, daarentegen, onderstrepen de kostenbesparing. Verder noemden Maleisische firma’s uitdagingen op het gebied van werving. Duitse firma’s noemden beperkte datacentercapaciteit als belangrijkste reden om over te stappen.

Het Succes Factors for Managing Hybrid IT Report laat zien dat het beheer van de hybrid IT-omgeving door 41 procent van de respondenten wordt gezien als een van de drie grootste uitdagingen op het gebied van implementatie.

Jason Goodall, CEO van Dimension Data Group: “Nu data en processen binnen verschillende cloud- en niet-cloud-omgevingen heen en weer schuiven, is er een nieuwe aanpak nodig voor het beheer hiervan. IT-managers staan onder druk om nieuwe methoden te ontdekken die meerdere IT-omgevingen op effectieve wijze beheren en beveiligen. Automation speelt hierin een belangrijke rol, omdat dit de operationele kosten verlaagt en bedrijfsprocessen en beheerderstaken vereenvoudigt. Handmatig beheer is niet langer acceptabel”.

Ook datamigratie is een andere, veel genoemde implementatie-uitdaging. Zo vindt 44 procent van de respondenten het lastig om te bepalen wat de beste optie is voor een specifieke workload. Dat geldt ook voor de migratie van workloads naar nieuwe locaties.

Terwijl 38 procent van de ondervraagde ondernemingen aangeeft automation te gebruiken om applicatiemigratie te versnellen, geeft 48 procent aan dat migratie binnen het eigen bedrijf handmatig en traag verloopt, of dat ze gebruikmaken van in-house resources. Voor de meeste organisaties blijft applicatie- en datamigratie vooralsnog complex en kostbaar.

Volgens Kelly Morgan, Research Vice President, Services, bij 451 Research, zijn managed services een steeds belangrijkere rol gaan spelen in de voorziening van verschillende infrastructuur- en applicatieproducten: “Serviceproviders die een uitgebreid portfolio van managed services aanbieden op het gebied van infrastructuur kunnen uitstekend voldoen aan alle mogelijke cloudbehoeften van bedrijven”.

Andere highlights uit het Succes Factors for Managing Hybrid IT Report van Dimension Data zijn:

  • Organisaties omarmen next-gen netwerktechnologieën, zoals software-defined networking (SDN) en Network Functions Virtualisation (NFV) – ondanks zorgen over beveiliging, compliance en integratie-issues.
  • Ondernemingen maken gebruik van innovatieve/opkomende technologieën, zoals containers, big data-oplossingen en SDN in productiescenario’s.
  • Ondernemingen besteden een groot deel van hun IT-budget aan externe serviceproviders voor managed en professional services. Reden hiervoor zijn kostenverlaging, meer tijd voor IT-personeel om zich te focussen op andere projecten, verbeterde beveiliging en het inwinnen van gespecialiseerde technische expertise. Het onderzoek toont aan dat 41 procent van de organisaties met meerdere vendoren samenwerkt en de contacten met deze vendoren zelf onderhoudt. 37 procent van de organisaties heeft echter één vendor in de arm genomen. Deze vendor biedt een breed aanbod van producten en diensten die hij zelf bouwt en beheert.

*Hybrid IT wordt omschreven als het gebruik van meerdere implementatiemodellen voor het leveren van een enkele workload of applicatie, als onderdeel van hun datacenter- en cloudstrategieën.

Klik hier om het rapport ‘Success Factors for Managing Hybrid IT’ te lezen.
Klik hier om te registreren en deel te nemen aan een live webinar over de onderzoeksresultaten, gepresenteerd door Kelly Morgan van 451 Research en Kevin Leahy, directeur van Dimension Data’s Data Centre Business Unit. De webcast vindt plaats op 4 april om 16.00 uur.

Contacts

Dimension Data Nederland
Erik Bakker, T: 0342 402 546
E: erik.bakker@dimensiondata.com
of
LVTPR
Michael Ros / Kirsten Meij
T: 030 65 65 070
E: dimensiondata@lvtpr.nl

Contacts

Dimension Data Nederland
Erik Bakker, T: 0342 402 546
E: erik.bakker@dimensiondata.com
of
LVTPR
Michael Ros / Kirsten Meij
T: 030 65 65 070
E: dimensiondata@lvtpr.nl