Advantage Smollan op het punt om Combera Group GmbH te verwerven

Transactie vergroot footprint van Advantage Smollan waardoor het bedrijf kan werken met klanten in heel Europa.

LONDEN--()--Advantage Smollan Limited, de gezamenlijke houdstermaatschappij tussen Advantage Solutions (Advantage) en Global Smollan Holdings (Smollan), heeft vandaag haar op handen zijnde acquisitie van Combera Group GmbH bekendgemaakt. Combera is een specialist op het gebied van uitbestede verkoop, merchandising, auditing, activering en engagement met vestigingen in 13 Europese landen en een partnerschapnetwerk dat zich uitstrekt tot nog veel meer landen. De afronding van de overname is onderworpen aan de gebruikelijke afsluitvoorwaarden, waaronder de ontvangst van alle noodzakelijke wettelijke goedkeuringen.

Advantage Smollan levert uitbestede verkoop-, marketing- en technologie-oplossingen voor fabrikanten en retailers van consumentengoederen in Europa. Na afronding van de overname van Combera zal het bedrijf activiteiten hebben in 15 Europese landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk, Polen, Portugal en Rusland.

Twee jaar geleden werden Advantage, dat actief is in Noord-Amerika, en Smollan, dat actief is op vier continenten buiten Europa, 's werelds toonaangevende bedrijf in retailoplossingen toen ze een wereldwijd partnerschap aankondigden dat elkaars footprints en best practices optimaal benut om te voorzien in naadloze wereldwijde diensten voor diepgaandere, bredere strategische samenwerkingsverbanden met klanten. Dit omvatte de vorming van Advantage Smollan als een geïntegreerde oplossing voor Europa. Na afronding van de overname van Combera strekt het wereldwijde partnerschap zich uit tot zes continenten en meer dan 35 landen.

“De toevoeging van Combera aan ons portfolio verandert drastisch onze aanwezigheid en omvang en geeft ons het grootste bereik in heel Europa in onze ruimte” aldus Laurence Clube, Chief Operating Officer van Advantage Smollan. “Combera zal de bredere Advantage Smollan groep ook voorzien van haar vele best practices en extra bereik via haar partnerschapnetwerk dat de deur opent naar toekomstige groeimogelijkheden. De transactie is een grote stap voorwaarts voor onze visie om uitgebreide oplossingen te leveren in heel Europa en wereldwijd via de grotere samenwerking tussen Advantage en Smollan.”

“Om onze zakelijke klanten te voorzien van holistische detailhandelsverkoop, technologie en rapportage-oplossingen in Europa en op wereldschaal, moeten we beschikken over absoluut het beste in termen van lokaal leiderschap, talent en middelen ter plekke in Europa. Want hiermee kunnen we onze waardepropositie verbeteren via onze uitgebreide aanwezigheid en mogelijkheden, met behoud van een zeer gericht focus op onze traditionele regio's” verklaarde Tanya Domier, CEO van Advantage. “We hebben dit verwezenlijkt met onze acquisities en leidersbenoemingen tot op heden, van het aanstellen van industrieveteraan Hans Savonije van Royal Unibrew als uitvoerend voorzitter, tot onze op handen zijnde overname van Combera dat beschikt over een reputatie voor kwaliteit en expertise in elk land waarin het actief is.”

“Onze lange geschiedenis en bewezen capaciteiten op het gebied van het uitbesteden van verkoopoplossingen in een gediversifieerd Europees cultureel landschap zal de mondiale footprint van dit gezamenlijke traject vergroten” benadrukte Sarah Auer, CEO van Combera. Het klantenportfolio van Combera, dat opgericht werd in 1976, omvat een aantal van de toonaangevende multinationale merken die actief zijn in Europa. Gezien haar geschiedenis, succes en footprint, zal Combera actief blijven onder haar huidige naam.

Over Advantage Smollan

Advantage Smollan, opgericht in 2015, is de gezamenlijke houdstermaatschappij tussen Advantage Solutions (Advantage) en Global Smollan Holdings (Smollan) die uniforme verkoop-, marketing- en technologie-oplossingen levert voor fabrikanten en retailers van consumptiegoederen in heel Europa. Advantage Smollan biedt de beste mogelijkheden en technologie van de industrie, samen met de lokale kennis om goed om te gaan met de unieke dynamiek van de individuele markten. Het bedrijf combineert de best practices en de middelen van Advantage en Smollan met de uitgebreide ervaring en het marktleiderschap van elk portfoliobedrijf, en dit alles op elkaar afgestemd als het gaat om service excellence, gedachteleiderschap en ondernemingsgeest om betere resultaten te leveren voor de klanten. Ga voor meer informatie over Advantage Smollan naar www.advantagesmollan.com. Voor meer informatie over Advantage kunt u terecht op www.advantagesolutions.net. Ga voor meer informatie over Smollan naar www.smollan.com.

Over Combera Group GmbH

Combera werd opgericht in München in 1976 met een missie om het verkoopmodel te upgraden door middel van uitbestede diensten. Sindsdien heeft het bedrijf zich gediversifieerd in servicegebieden en geografische dekking, maar bleef het zich inzetten voor het oorspronkelijke doel om verkoopoplossingen te leveren op het punt van aankoop. Begin jaren 2000 begon Combera aan haar internationale traject door achtereenvolgens samen te werken met lokale ondernemers in andere landen. Via haar partnernetwerk is Combera in heel Europa een toonaangevende leverancier van Field Marketing Services en Solutions aan toonaangevende multinationale merken met oplossingen voor shopper engagement, beschikbaarheid, activering en auditing. Ga voor aanvullende informatie naar www.comberagroup.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Advantage Solutions:
Will Minton, VP Corporate Marketing
Tel.: 949 797 3105
E-mail:
will.minton@advantagesolutions.net
of
Bryce Robinson, General Counsel
Tel.: 949 794 2204
E-mail: bryce.robinson@advantagesolutions.net
of
Combera Group GmbH:
Sarah Auer, CEO
Tel.: +49 89 55107-525
E-mail: sarah.auer@combera.com
of
Smollan Group:
Monique Yaffe, Executive Director
Tel.: +27 11 458-0000
E-mail: monique.yaffe@smollan.co.za
of
Advantage Smollan:
Laurence Clube, COO
Tel.: +44 (0)7717 733 294
E-mail: lclube@advantagesmollan.com

Contacts

Advantage Solutions:
Will Minton, VP Corporate Marketing
Tel.: 949 797 3105
E-mail:
will.minton@advantagesolutions.net
of
Bryce Robinson, General Counsel
Tel.: 949 794 2204
E-mail: bryce.robinson@advantagesolutions.net
of
Combera Group GmbH:
Sarah Auer, CEO
Tel.: +49 89 55107-525
E-mail: sarah.auer@combera.com
of
Smollan Group:
Monique Yaffe, Executive Director
Tel.: +27 11 458-0000
E-mail: monique.yaffe@smollan.co.za
of
Advantage Smollan:
Laurence Clube, COO
Tel.: +44 (0)7717 733 294
E-mail: lclube@advantagesmollan.com