DB Cargo en GE Transportation Vergroten Digitale Voetafdruk Trein in Europa

  • De samenwerking is het eerste contract voor digitalisering in Europa van GE Transportation en eerste toepassing van digitale oplossingen bij locomotieven die niet van GE zijn.
  • Overeenkomst volgt na een proefproject van drie maanden die aanzienlijke verbetering van de beschikbaarheid van de locomotieven heeft opgeleverd en 25 procent minder service-onderbrekingen.

CHICAGO--()--(NYSE:GE) – DB Cargo, de grootste Europese spoorgoederenvervoerder, en GE Transportation hebben een overeenkomst getekend om in de komende vijf jaar 250 locomotieven in Duitsland, Groot Brittannië, Frankrijk en Polen te digitaliseren. Dit is het allereerste contract voor digitalisering in Europa van GE Transportation en een belangrijke mijlpaal in de pogingen van het bedrijf om zelfdenkende locomotieven te creëren en de hele waardeketen van het spoorgebruik te digitaliseren. De samenwerking betekent ook dat digitale oplossingen van GE voor het eerst worden toegepast in locomotieven die niet van GE zijn.

De overeenkomst volgt na een proefproject van drie maanden met de RailConnect™ 360 Asset Performance Management Solution van GE Transportation. Die gaf updates over de gezondheidstoestand van de locomotief die tot meer efficiëntie leidden en 25 procent minder service-onderbrekingen.

“Onze pilot met GE Transportation heeft de beschikbaarheid van onze locomotieven aanzienlijk verbeterd en het aantal service-onderbrekingen verminderd, factoren die cruciaal zijn voor onze activiteiten en het bezorgen van goederen binnen de wereldwijde productieketen”, zei Steffen Bobsien, Senior Vice President European Asset Management & Technology voor DB Cargo AG. “We kijken ernaar uit om de oplossingen van GE uit te breiden naar deze 250 locomotieven, evenals de positieve resultaten die ze opleveren.”

“De digitale industriële toekomst bestaat en de noodzaak om informatie om te zetten in inzichten en inzichten in resultaten is nog nooit zo belangrijk geweest voor onze klanten als nu. Met dit prestatiecontract voor monitoring en diagnose op afstand voor locomotieven die niet van GE zijn, veranderen we het bedrijfsmodel volledig”, zei de CEO van GE Transportation, Jamie Miller. “We zetten ons in om technici en vervoerders zoals DB Cargo hun bedrijfsmiddelen optimaal te helpen benutten door voor een grensverleggende toename in productiviteit en efficiëntie te zorgen.”

De Asset Performance Management-applicaties van GE zijn gebaseerd op het Predix Industrial Internet-platform en geven bedrijven als DB Cargo een compleet geïntegreerd beeld van hun apparatuur. Zo helpen ze de operators om beter ingelicht beslissingen te nemen en te zorgen dat hun bedrijfsmiddelen beter presteren.

Ga voor meer informatie naar http://www.getransportation.com.

Over GE Transportation

Bij GE Transportation is het ons werk om te zorgen dat potentieel optimaal benut kan worden. We zijn een wereldleider in de technologie en leverancier van apparatuur, services en oplossingen voor de spoorwegen, de mijnbouw, de scheepvaart, de stationaire energie en de olie- en gasindustrie. Onze innovaties helpen klanten om sneller en goedkoper goederen en diensten te leveren door middel van onze geavanceerde fabricagetechnieken en onze verbonden machines. Onze digitale oplossingen, die inzicht bieden op basis van gegevens zodat de efficiëntie wordt verbeterd, gebruiken Predix, het op de cloud gebaseerde besturingssysteem van GE voor het Industriële Internet. GE Transportation bestaat al meer dan een eeuw en is een divisie van General Electric, die als pionier begon met locomotieven voor personen- en goederenvervoer. Die innovatieve instelling is vandaag de dag nog steeds de stuwende kracht van GE Transportation en wordt nog versterkt door ons vermogen om klanten holistischer te bedienen via de GE Store, een wereldwijde uitwisseling van kennis, technologie en hulpmiddelen tussen alle bedrijven van GE die uiteindelijk resulteert in betere resultaten voor de klant. Het hoofdkantoor van GE Transportation bevindt zich in Chicago, Illinois, en het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 10.000 werknemers.

Over DB Cargo

Als grootste spoorgoederenvervoerder in Europa biedt DB Cargo zijn klanten toegang tot een van de grootste spoornetwerken ter wereld. Geen ander spoorgoederenvervoersbedrijf heeft zo'n fijnmazig netwerk door heel Europa en daarbuiten. Wij zorgen voor betere, efficiëntere en betrouwbaardere transporten met klantgerichte oplossingen op maat. Tot onze services behoren innovatief transport door heel Europa en logistieke oplossingen voor transporten per bloktrein en enkele wagon, evenals combinaties van goederenvervoer per trein, over de weg en over zee. We bieden ook maatoplossingen voor de industrie die specifiek zijn afgestemd op uw behoeften voor gebieden als chemicaliën, aardolie, afval, papier, metalen en steenkool, en de auto-industrie. Met onze milieuvriendelijke services maken we van het spoor de duurzaamste vervoersmethode. Digitalisering van het spoorwegvervoer is een van onze belangrijkste manieren om de efficiëntie te verbeteren en de kwaliteit van diensten naar onze klanten te vergroten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

GE Transportation
Mailee Garcia
312 873 9161
mailee.garcia@ge.com
of
GE (Duitsland)
Dominik Beyer
Tel. +49 621 329 1537
dominik.beyer@ge.com
of
DB Cargo
Tatjana Luther-Engelmann
+49 69 265 33044
tatjana.luther-engelmann@deutschebahn.com

Contacts

GE Transportation
Mailee Garcia
312 873 9161
mailee.garcia@ge.com
of
GE (Duitsland)
Dominik Beyer
Tel. +49 621 329 1537
dominik.beyer@ge.com
of
DB Cargo
Tatjana Luther-Engelmann
+49 69 265 33044
tatjana.luther-engelmann@deutschebahn.com