Sofinnova Partners: succesvolle beursgang aan Euronext van Avantium – koploper in duurzame chemie – ter waarde van 103 miljoen euro

PARIJS--()--Sofinnova Partners, een toonaangevende durfinvesteerder in de levenswetenschappen, heeft vandaag de geslaagde beursgang van Avantium aan Euronext Amsterdam en Euronext Bruxelles aangekondigd. De beursgang leverde 103 miljoen euro op. Sofinnova Capital VI blijft na de aandelenemissie de grootste aandeelhouder. De primaire emissie is meermaals overschreven.

Het in Amsterdam gevestigde Avantium is een pionier in hernieuwbare en duurzame chemicaliën voor efficiënte processen en duurzame producten uit biologische materialen. Avantium is zodoende de broedplaats voor revolutionaire hernieuwbare chemische oplossingen – van uitvinding tot commercieel levensvatbaar productieproces. Een van Avantiums vele succesverhalen is de technologie YXY voor de productie van PEF: een compleet nieuw hoogwaardig type plastic dat is gemaakt van plantaardige industriële suikers. PEF is volledig recyclebaar. Het materiaal is bovendien een kosteneffectieve oplossing voor uiteenlopende toepassingen, variërend van flessen tot verpakkingsfolie en vezels, waardoor het perfect is gepositioneerd als verpakkingsmateriaal van de toekomst.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Press contact
SOFINNOVA PARTNERS
Anne REIN, Tel: +33 6 03 35 92 05
anne.rein@strategiesimage.com

Contacts

Press contact
SOFINNOVA PARTNERS
Anne REIN, Tel: +33 6 03 35 92 05
anne.rein@strategiesimage.com