E.ON breidt lokale energieproductie uit in Nederland

  • Nieuwe, grote ketelinstallatie voor Dow Benelux voor efficiënte stoomopwekking
  • Eerste grootschalige project voor zakelijke klanten voor E.ON in Nederland

ESSEN, Duitsland--()--E.ON is een langdurige samenwerking met Dow Benelux aangegaan voor de bouw, het beheer en de exploitatie van een grote gasgestookte ketelinstallatie in Terneuzen, de grootste productielocatie van Dow Benelux in Europa. Dow produceert daar chemische tussenproducten, bedoeld voor verdere verwerking in diverse producten uit de commerciële en industriële sector, zoals verpakkingen, coatings en schuim.

Met de nieuwe ketelinstallatie, die eind 2019 in gebruik zal worden genomen, kan 350 ton stoom per uur worden opgewekt voor het productieproces op de locatie in Terneuzen.

De hoogefficiënte nieuwe ketelinstallatie vormt een aanvulling op de bestaande energieproductie-eenheden en zorgt daarmee voor meer flexibiliteit in de energievoorziening van de locatie. De nieuwe ketelinstallatie werkt met een geavanceerde brandertechnologie waarmee aardgas en gasvormige bijproducten uit het productieproces van Dow kunnen worden verbrand. Op basis van het innovatieve technische ontwerp kan het vermogen snel omhoog worden geregeld, waardoor de stoomvoorziening altijd gewaarborgd blijft.

E.ON realiseert met dit project in Nederland de eerste grote gedecentraliseerde energieoplossing voor een toonaangevende partner uit de wereldwijde industrie. Het project is tevens een belangrijke stap voor E.ON bij de uitbreiding van lokale energieproductie voor zakelijke klanten. “Duurzame energieoplossingen die waarde creëren voor onze klanten, zijn een belangrijke strategische pijler voor E.ON”, zegt Bernd Schumacher, CEO van E.ON Connecting Energies. “We zijn enthousiast over de langdurige samenwerking met Dow - het eerste in zijn soort in Nederland - en we zijn van plan om ons aanbod in deze markt verder uit te breiden.”

“Het project met E.ON in Terneuzen is ook van cruciaal belang voor Dow omdat het de productielocatie in Terneuzen voorziet van een flexibele en concurrerende energievoorziening met het oog op de toekomst”, zegt Dick Stobbe, Business Director Energy voor Dow in EMEAI en AP.

Over E.ON

E.ON is een internationale energieleverancier. Het nutsbedrijf, dat eigendom is van investeerders, legt zich volledig toe op energienetwerken, klantoplossingen en hernieuwbare energie. In het boekjaar 2015 hebben meer dan 40.000 werknemers uit 90 landen een omzet gegenereerd van circa 43 miljard euro. Ongeveer 33 miljoen klanten nemen gas en elektriciteit af van E.ON. E.ON Connecting Energies is gespecialiseerd in geïntegreerde energieoplossingen voor klanten uit de industriële, commerciële en collectieve sector. Het bedrijf biedt maatwerkoplossingen op het gebied van energiezuinigheid, lokale energieopwekking, virtuele energiecentrales, flexibiliteit en batterijopslag. E.ON Connecting Energies zorgt als energiepartner voor duurzame kostenbesparingen en blijvende vermindering van het energieverbruik en de CO2-uitstoot.

Over Dow Benelux

Dow (NYSE: DOW) combineert de kracht van wetenschap en technologie om met passie te werken aan de innovatie van wat belangrijk is voor de vooruitgang van de mensheid. Het bedrijf bevordert innovaties die waarde extraheren uit grondstoffen, polymeren, chemische en biologische wetenschap om een oplossing te vinden voor veel van de belangrijkste wereldwijde problemen, zoals de behoefte aan vers voedsel, veiliger en duurzamer transport, schoon water, energiezuinigheid, een duurzamere infrastructuur en een hogere landbouwproductiviteit. Dow's geïntegreerde, marktgestuurde portfolio biedt een breed scala aan technologische producten en oplossingen aan klanten in 175 landen en in sterk groeiende sectoren, zoals verpakkingen, infrastructuur, transport, consumentenzorg, elektronica en landbouw. In 2016 had Dow een jaaromzet van 48 miljard US-dollar en had het bedrijf wereldwijd om en nabij 56.000 mensen in dienst. De meer dan 7.000 productcategorieën van het bedrijf worden geproduceerd op 189 locaties in 34 landen overal ter wereld. Tenzij uitdrukkelijk anders vermeld, verwijzen "Dow" en "het bedrijf" naar de Dow Chemical Company en zijn geconsolideerde dochterondernemingen. Meer informatie over Dow vindt u op www.dow.com.

Voor informatie kunt u contact opnemen met: markus.nitschke@eon.com

Dit perbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, gebaseerd op huidige veronderstellingen en voorspellingen die gemaakt zijn door het E.ON-Groepmanagement en andere informatie die momenteel beschikbaar is voor E.ON. Verscheidene gekende en ongekende risico’s, onzekerheden en andere factoren kunnen leiden tot materiële verschillen tussen de werkelijke toekomstige resultaten, de financiële situatie, de ontwikkeling of de prestaties van het bedrijf en de schattingen die hier worden gegeven. E.ON SE heeft niet de intentie, noch neemt enige aansprakelijkheid op zich om deze toekomstgerichte verklaringen bij te werken of om ze in overeenstemming te brengen met toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.

Contacts

E.ON SE
Markus Nitschke
markus.nitschke@eon.com
+49 2 01-1 84-42 56

Contacts

E.ON SE
Markus Nitschke
markus.nitschke@eon.com
+49 2 01-1 84-42 56