Arthur D. Little spoort mediabedrijven aan om content creatie te consolideren en integreren

Wereldwijd rapport identificeert druk op de traditionele waardeketen en toenemende competitie online

LONDEN--()--Arthur D. Little (ADL) presenteert vandaag de resultaten van prognose over de financiële stroom binnen de wereldwijde mediamarkt in de komende vijf jaar. Het rapport voorspelt dat markten steeds meer consolideren en dat er een toename ontstaat in verticale integratie van traditionele mediabedrijven, doordat offline advertentie-inkomsten stagneren en consumentenuitgaven stijgen. De sleutel tot toekomstige winstgevendheid is om deel te nemen aan de consolidatie en agressief te diversifiëren in de neven kernsegmenten.

In “Consolidate, Diversify, or Perish” onderzoekt ADL’s Technology, Information, Media en Electronics (TIME) practice hoe markten wereldwijd reageerden op de digitale transformatie van de media-industrie. Amerikaanse bedrijven genoten van een hogere winstgevendheid en groei in omzet in vergelijking met Europese bedrijven, doordat zij hebben geïnvesteerd in video. Om de afname van de traditionele nieuwsberichten en kranten te compenseren, hebben Europese bedrijven agressief gediversifieerd in online media. Tegenwoordig bestaat bij sommige bedrijven meer dan de helft van de totale inkomsten uit deze online omzet. ADL voorspelt dat over een aantal jaar een sterkere groei in omzet ontstaat in vergelijking tot Amerikaanse bedrijven.

Een belangrijke trend in de digitalisering van de media-industrie is het ontstaan van de “hyper-connected” consument. Zij geven er de voorkeur aan om toegang tot content te zien als een service in plaats van een bezit. Dezelfde consumenten zijn vaak ook producenten, redacteuren en verzamelaars van content via platformen zoals YouTube en Instagram. De toegenomen verbinding met online media zorgde ervoor dat bedrijven consumentengedrag konden analyseren, en hierdoor meer gerichte, winstgevende inhoud en advertenties konden produceren. ADL voorspelt dat gepersonaliseerde berichten ook een deel zullen uitmaken van de offline waardeketen.

Daarnaast identificeert het rapport ook de uitdagingen voor bedrijven om zich online te diversifiëren. Belangrijke gebieden zijn al bezet door belangrijke spelers in het streamen van video’s en muziek, zoals Netflix en Spotify. Eigenaren van inhoud en producenten hebben ook een sterke positie; doordat premium inhoud steeds duurder wordt, vanwege toenemende concurrentie, worden zij aantrekkelijke overnamekandidaten.

Clemens Schwaiger, Global Head of Media van Arthur D. Little’s TIME practice zegt: ‘Doordat de digitale markt groeit krijgen traditionele bedrijven de kans om zichzelf te herdefiniëren als content-maker, verzamelaar en distributeur. De bedrijven die zich niet snel genoeg aanpassen zullen op de lange termijn nadelen ondervinden in de concurrentiestrijd.’

Om het volledige rapport te downloaden klik hier www.adl.com/mediaindustry

Contacts

Catalyst Communications
Cate Bonthuys
Tel:+447746546773
cate@catalystcomms.co.uk

Contacts

Catalyst Communications
Cate Bonthuys
Tel:+447746546773
cate@catalystcomms.co.uk