The Geneva Association: hoe vormt risicomodellering de toekomst van risico-overdracht? Internationale experts wijzen de weg

ZURICH--()--De toonaangevende denktank voor de internationale verzekeringsbranche, The Geneva Association, heet internationale experts welkom op een wetenschappelijk seminar met de centrale vraag “Hoe vormt risicomodellering de toekomst van risico-overdracht?”. Het seminar wordt in samenwerking met de SCOR Foundation georganiseerd en vindt op 9 maart 2017 plaats in het hoofdkantoor van SCOR in Parijs. Het dient als informatiebron van het baanbrekende onderzoeksrapport dat het Extreme Events and Climate Risk Research Programme van The Geneva Association in juni 2017 zal publiceren.

De laatste drieënhalve decennia worden gekenmerkt door de algehele trend van stijgende economische schade als gevolg van extreem weer. Verschillende factoren liggen hieraan ten grondslag, zoals de hogere concentratie mensen en goederen in risicogebieden, slechte stadsplanning, zeer geavanceerde, maar kwetsbare internationale productieprocessen en de toenemende ernst en frequentie van calamiteiten door noodweer, wat in verband wordt gebracht met klimaatverandering.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

The Geneva Association
Isabel Barratt
Communications Manager
+41 44 200 49 96
isabel_barratt@genevaassociation.org

Contacts

The Geneva Association
Isabel Barratt
Communications Manager
+41 44 200 49 96
isabel_barratt@genevaassociation.org