Luxemburg en ispace – een in Tokyo gevestigd bedrijf in robotica voor maanverkenningen – tekenen memorandum van overeenstemming over Spaceresources.lu

(from left to right) : Etienne Schneider, Deputy Prime Minister, Minister of the Economy of the Grand Duchy of Luxembourg ; Takeshi Hakamada, CEO of ispace (Photo:Business Wire)

LUXEMBOURG--()--De overheid van Luxemburg en het in Tokyo gevestigde bedrijf in ruimte-robotica ispace Inc. hebben vandaag bekendgemaakt een Memorandum van Overeenstemming te hebben ondertekend met betrekking tot het project SpaceResources.lu. Het memorandum spitst zich toe op de ontwikkeling van geminiaturiseerde technologie om grondstoffen op de maan te ontdekken, in kaart te brengen en te exploiteren. Met haar project SpaceResources.lu stelt de Luxemburgse overheid zich tot doel de commerciële exploitatie van grondstoffen op hemellichamen te bevorderen, zoals op asteroïden en de maan.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Ministry of the Economy, Luxembourg
Paul ZENNERS
E-mail: paul.zenners@eco.etat.lu
Tél.: (+352) 247-74126
Mobile: (+352) 621 409 141

Contacts

Ministry of the Economy, Luxembourg
Paul ZENNERS
E-mail: paul.zenners@eco.etat.lu
Tél.: (+352) 247-74126
Mobile: (+352) 621 409 141