Nieuw GSMA-rapport beschrijft visie op 5G-tijdperk

BARCELONA, Spanje--()--De GSMA heeft vandaag op het Mobile World Congress een rapport over de visie op en verwachtingen rond 5G gepresenteerd. Het rapport The 5G Era: Age of Boundless Connectivity and Intelligent Automation steunt op een grote enquête onder 750 ceo’s van netwerkoperators en andere belanghebbenden uit de branche. De GSMA voorspelt dat commerciële 5G-netwerken aan het begin van het nieuwe decennium worden opgezet. In 2025 kan naar schatting een derde van de wereldbevolking gebruik maken van 5G. Het aantal 5G-aansluitingen ligt in 2025 naar verwachting op 1,1 miljard, oftewel een achtste van alle mobiele internetaansluitingen.

“Het 5G-tijdperk zorgt voor innovatie die leven en werk verrijkt, slimmer inricht en vereenvoudigt. Het zorgt voor uiteenlopende nieuwe applicaties, van intelligent parkeren op basis van sensoren tot holografische conference calls”, zei Mats Granyrd, algemeen directeur van de GSMA. “5G zit vol kansen voor flexibele, doelgerichte netwerken die zijn toegesneden op verschillende behoeften. Om een geslaagde regulering, standaardisering en vermarkting van 5G te garanderen, is het van vitaal belang dat alle spelers samenwerken.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

For the GSMA
Sophie Waterfield
+44 77 7945 9923
Sophie.Waterfield@webershandwick.com
of
GSMA Press Office
pressoffice@gsma.com

Contacts

For the GSMA
Sophie Waterfield
+44 77 7945 9923
Sophie.Waterfield@webershandwick.com
of
GSMA Press Office
pressoffice@gsma.com