Nieuwste GSMA-rapport toont succes van mobiel geld – wereldwijd meer dan half miljard accounts

BARCELONA, Spanje--()--De GSMA heeft vandaag zijn zesde State of the Industry Report on Mobile Money gepubliceerd. Hiermee geeft de belangenvereniging een overzicht van de sector voor mobiel geld en laat ze zien welke invloed mobiel geld in de afgelopen tien jaar heeft gehad op levens, economieën en innovatie. Het rapport geeft als enige een compleet beeld van mobiel geld over de hele wereld. Deze editie blikt terug op de afgelopen tien jaar en begint bij de lancering van het pioniersproduct M-Pesa in Kenia, dat voor het eerst liet zien welke mogelijkheden mobiele technologie biedt voor transformaties van financiële dienstverlening. Tegenwoordig zijn er meer dan een half miljard geregistreerde accounts voor mobiel geld, verspreid over 92 landen.

“Achtergestelde mensen toegang verschaffen tot digitale betaalmethodes heeft de financiële inclusiviteit uitgebreid naar honderden miljoenen mensen in ontwikkelingslanden, waardoor ze een zekerder bestaan leiden, geëmancipeerder zijn en actiever bijdragen aan de lokale gemeenschap”, zei Mats Granyrd, algemeen directeur van de GSMA. “Mobielnetwerkexploitanten hebben een centrale rol gespeeld bij dit succesverhaal. Het bereik en de impact van hun services laten duidelijk zien hoe belangrijk de mobiele sector is voor het behalen van de 17 duurzaamheidsdoelstellingen.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

For the GSMA
Sophie Waterfield
+44 77 7945 9923
Sophie.Waterfield@webershandwick.com
of
Pau Guerrero
+34 607 348 364
PGuerrero@webershandwick.com
of
GSMA Press Office
pressoffice@gsma.com

Contacts

For the GSMA
Sophie Waterfield
+44 77 7945 9923
Sophie.Waterfield@webershandwick.com
of
Pau Guerrero
+34 607 348 364
PGuerrero@webershandwick.com
of
GSMA Press Office
pressoffice@gsma.com