Synergy Biomedical ontvangt CE-markering voor BIOSPHERE PUTTY

COLLEGEVILLE, Pa.--()--Synergy Biomedical, LLC, ontwikkelaar van innovatieve bottransplantatieproducten voor wervelkolom- en orthopedische chirurgie, heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf toestemming heeft verkregen voor het voeren van CE-markering in de Europese Unie voor zijn innovatieve bottransplantatieproduct BIOSPHERE PUTTY.

BIOSPHERE PUTTY, dat oorspronkelijk in 2013 in de VS is geïntroduceerd, is een synthetisch bottransplantatieproduct dat gebruik maakt van bioactief glas in een unieke vorm, in combinatie met een kneedbare fosfolipide-drager. BIOSPHERE PUTTY is gebaseerd op de gepatenteerde BioSphere-technologie van het bedrijf. Het is in vivo aangetoond dat de bolvorm en de geoptimaliseerde, bimodale groottes van de bioactieve glasdeeltjes het herstelvermogen van het materiaal significant verbeteren.

“BIOSPHERE PUTTY is sinds de introductie heel goed ontvangen door chirurgen, vanwege het succesvolle klinische gebruik en de uitstekende hanteerbaarheid tijdens het opereren,” verklaarde dr. Mark Borden, Ph.D., President/CEO of Synergy. “We zijn blij met onze CE-markering en zien ernaar uit dit synthetische bottransplantatieproduct van een werkelijk nieuwe generatie te introduceren in de Europese Gemeenschap.”

BIOSPHERE PUTTY is in Europa goedgekeurd voor gebruik als bottransplantatiemateriaal voor het opvullen van botholtes of leemtes van het skelet. Dit omvat het gebruik van het product voor interbody- en posterolaterale fusie en als algemene vulling bij botdefecten in de ledematen en het bekken. Het product kan alleen of in combinatie met autogene of allogene transplantaten worden gebruikt .

“Bij het kiezen van de beste bottransplantatiestrategie voor elke patiënt zijn er tal van opties voor chirurgen. BIOSPHERE PUTTY is een elegante oplossing voor bottransplantaties op basis van wetenschappelijk aanvaarde principes,” aldus Erik Westerlund MD, FACS, Director Ortho-Neuro Integrated Spine Surgery Program van het St. Francis Hospital in de VS. “Dankzij een diep en geavanceerd inzicht in bioactief glas wordt een doelbewuste respons op celniveau teweeggebracht en een ideale fysieke omgeving gecreëerd voor een gelijkmatige en voorspelbare botingroei. Mijn klinische ervaring met BIOSPHERE PUTTY in de afgelopen twee jaar is uitstekend, met succesvolle langetermijnresultaten in zeer uiteenlopende toepassingen in de wervelkolom. Het is een uiterst doordachte en veelzijdige oplossing voor bottransplantaties.”

BIOSPHERE PUTTY is de eerste in een reeks door Synergy Biomedical te ontwikkelen bottransplantatieproducten die gebruik maken van gepatenteerde bolvormige deeltjes bioactief glas waarvan is aangetoond dat ze het herstelvermogen van het materiaal verbeteren. BIOSPHERE PUTTY biedt chirurgen een kneedbaar bottransplantatiemateriaal dat gemakkelijk te gebruiken is en geschikt is voor zeer uiteenlopende bottransplantatietechnieken.

Over Synergy Biomedical, LLC

Synergy Biomedical is opgericht in 2011. Het is een particuliere onderneming in medische hulpmiddelen die zich richt op de ontwikkeling van innovatieve producten op basis van biomaterialen voor orthopedische en wervelkolomchirurgie. Met de BioSphere-technologie brengt het bedrijf de bottransplantatietechniek op unieke wijze naar een hoger plan en draagt het bij aan verbetering van de genezing van botten en de resultaten voor patiënten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Synergy Biomedical, LLC
Mark Borden, Ph.D.
President/CEO
484-902-8141
www.synergybiomedical.com
info@synergybiomedical.com

Contacts

Synergy Biomedical, LLC
Mark Borden, Ph.D.
President/CEO
484-902-8141
www.synergybiomedical.com
info@synergybiomedical.com