Onderzoek naar nut van Masimo PVi® bij darmoperaties

NEUCHATEL, Zwitserland--()--Masimo heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek onder patiënten met laag risico die een darmoperatie ondergaan. Onderzoekers vergeleken daarbij het nut van non-invasieve, doorlopende Masimo PVi ® (Pleth Variability Index)-controle voor hydratatie met de oesofagale Doppler, een invasieve methode. De onderzoekers namen geen significant verschil waar tussen de twee technologieën, gemeten naar de gemiddelde hoeveelheid toegediende vloeistof. Ze concludeerden dat PVi een non-invasief alternatief is voor doelgerichte behandelingen voor deze groep patiënten.1

Voor het onderzoek keken dr. Warnakulasuriya en collega’s van het academisch ziekenhuis van York in het Verenigd Koninkrijk naar de resultaten van Masimo PVi op vlak van hydratatie, om die vervolgens te vergelijken met de veel gebruikte technologie oesofagale Doppler. Aan het onderzoek namen veertig patiënten deel, die allemaal een darmoperatie ondergingen en daarbij weinig risico liepen. Ze werden willekeurig onderverdeeld in twee groepen, die elk via één van de twee technologieën vloeistof kreeg toegediend. De onderzoekers maten het absolute volume vloeistof dat intraoperatief is toegediend en het vloeistofvolume na 24 uur. Ze namen daarbij ‘geen significant verschil waar tussen PVi en oesofagale Doppler bij het gemiddelde toegediende vloeistofvolume (1286 vs 1520 ml, p=.300) en de gemiddelde intraoperatieve vloeistofbalans (+839 v + 1145 mL, p=.150)’.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Masimo
Evan Lamb, 949-396-3376
elamb@masimo.com

Contacts

Masimo
Evan Lamb, 949-396-3376
elamb@masimo.com