Visa gaat het eerste Everywhere Initiative in Europa lanceren

Een live wedstrijd tijdens het Mobile World Congress daagt vijf start-ups uit om betalingen naar het Internet of Things te brengen

BARCELONA, Spanje--()--MOBILE WORLD CONGRESS – Vandaag heeft Vis bekend gemaakt dat het Everywhere Initiative, een innovatieprogramma dat bedoeld is om de ontwikkeling van de “volgende grote stap” in betalingen te stimuleren, zal uitbreiden naar Europa. Deelnemers aan het eerste Europese Everywhere Initiative van Visa krijgen de mogelijkheid om te strijden voor het winnen van tot € 50.000 ter ondersteuning van een ontwikkelingsprogramma met Vis, of via een zakelijk partnerschap met klanten van Visa, waarbij ze toegang hebben tot Visa API's, uitvoerende mentoren en techneuten. Naast dit nieuwe Europese programma zal Visa in 2017 ook doorgaan met de organisatie van Everywhere Initiatives in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië.

“In een zeer dynamische industrie geeft Visa’s Everywhere Initiative ons de kans om een groot aantal ideeën te ontdekken die zakelijke uitdagingen oplossen, het ontwikkelingspad van onze producten beïnvloeden, onze klanten ondersteunen en onze cultuur van innovatie vormen”, zei Shiv Singh, senior vice president van innovatie en strategische samenwerkingen, Visa Inc. “Steeds als we dit programma uitbreiden naar een nieuwe regio, willen we getalenteerde ondernemers aantrekken met fantastische ideeën voor de betaalwereld, en we hopen diezelfde resultaten de komende maanden ook te zien in de Europese markt.”

Vanaf maart 2017 zal Visa in aanmerking komende deelnemers in Europa uitnodigen om hun zakelijke oplossingen in te dienen die van toepassing zijn op een van de volgende thema's:

  • Uitdaging voor de lokale gemeenschap: Hoe kunnen digitale betaaltechnieken helpen bij het maken van producten die mensen verbinden en lokale gemeenschappen verrijken?
  • Uitdaging voor regionaal vervoer tussen steden: Hoe kunnen mobiele technieken en verbonden apparaten de beleving van intercity-reizen veranderen?
  • Uitdaging voor internationaal reizen: Hoe kunnen nieuwe producten en diensten, op basis van de Visa API's, een meer naadloze internationale reiservaring creëren?

Lees hier meer details over de wedstrijd.

Live wedstrijd op het Mobile World Congress

Ter introductie van het eerste Europese Everywhere Initiative ooit, organiseert Visa een live wedstrijd op het Mobile World Congress op 27 februari, met vijf opkomende technologiebedrijven die strijden om een geldprijs van € 25.000. Deze bedrijven zijn:

  • Biowatch: Maakt betaling en authenticatie middels NFC mogelijk op basis van aderpatronen via een horloge met Bluetooth. Biowatch is gevestigd in Zwitserland.
  • Maintool: Ontwikkelt slimme banden, die aangesloten op een horloge, de lichaamsfuncties van een persoon registreren. Maintool is gevestigd in Frankrijk.
  • Evopark: Helpt consumenten snel een parkeerplaats te vinden in parkeergarages in de buurt, met een eenvoudige maandelijkse betaalmogelijkheid. Evopark is gevestigd in Duitsland.
  • Wia: Biedt en op cloud gebaseerd platform door IoT-oplossingen, met schaalbare back-end-diensten zoals serverbeheer, datareplicatie en opslag. Wia is gevestigd in Ierland.
  • Kwik: Biedt een knop gebaseerd op WiFi waarmee consumenten direct producten en diensten van kooplui en andere aanbieders van diensten kunnen kopen. Kwik is gevestigd in Israël.

De jury van de wedstrijd bestaat onder andere uit Alejandro Agag, CEO van Formula E Operations; Jean-Claude Deturche, senior vide president bij Gemalto; Mark Antipof, chief officer van klantbetrokkenheid bij Visa; Avin Arumugam, senior vide president van Internet of Things bij Visa en Shiv Singh, senior vice president innovatieve en strategische samenwerkingen bij Visa.

Over Visa’s Everywhere Initiative

Visa's Everywhere Initiative is een innovatieprogramma dat bedoeld is om de ontwikkeling van de “volgende grote stap” in betalingen te stimuleren, terwijl de betaalwereld overstapt van plastic betaalpassen naar digitale technieken en nieuwe bedrijven de bestaande traditionele deelnemers in de markt komen vergezellen. Het programma werd voor het eerst uitgevoerd in de VS in 2015 en tot nu toe hebben bijna 1.000 start-ups samen $ 1,7 miljard bij elkaar gehaald via fondsenwerving, met uiteindelijk 60 finalisten en 14 winnaars.

Over Visa

Visa Inc. (NYSE: V) is een wereldwijde onderneming, gespecialiseerd in betalingentechnologie, die consumenten, bedrijven, financiële instellingen en overheden in meer dan 200 landen en gebieden verbindt door snelle, veilige en betrouwbare elektronische betalingen. VisaNet, één van de meest vooruitstrevende ondersteuningsnetwerken ter wereld, is in staat om meer dan 65.000 transactieberichten per seconde te behandelen, met een fraudebescherming voor consumenten en gegarandeerde betaling voor handelaren. Visa is geen bank en verstrekt geen kaarten, verleent geen krediet en biedt geen vaste tarieven en vergoedingen voor klanten. De innovaties van Visa maken het voor hun klanten die financiële instellingen zijn mogelijk consumenten meer keuzes te bieden: nu betalen met debitering, vooruitbetalen met prepaid of later betalen met kredietproducten. Bezoek voor meer informatie https://usa.visa.com/ en @VisaNews.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Visa Inc.
Sarah Hamblen
shamblen@visa.com

Contacts

Visa Inc.
Sarah Hamblen
shamblen@visa.com