mVisa breidt uit naar 10 landen

Visa gaat samenwerking aan voor het ontwikkelen van QR-standaarden voor veilige en eenvoudige mobiele betalingen

mVisa to Expand to 10 Countries - Visa partners with industry to develop QR standard for safe and easy mobile payments (Photo: Business Wire)

BARCELONA, Spanje en SAN FRANCISCO--()--MOBILE WORLD CONGRESS – Visa (NYSE:V), heeft bekend gemaakt dat mVisa, zijn QR-gebaseerde betalingsdienst, nu beschikbaar in India, Kenia en Rwanda, spoedig ook beschikbaar zal zijn voor verkopers en consumenten in Egypte, Ghana, Indonesië, Kazachstan, Nigeria, Pakistan en Vietnam. mVisa, een mobiele oplossing, heeft de voordelen van eenvoudige en veilige digitale handel met financiële instellingen, verkopers en consumenten in opkomende markten - en helpt zo de globale overstap van contante naar elektronische betalingen te versnellen.

mVisa helpt met het oplossen van infrastructuurproblemen van de handelaar omdat het consumenten in staat stelt om hun mobiele telefoons te gebruiken om zonder contant geld te betalen bij verkoopplekken, rekeningen op afstand te betalen en zelfs geld naar vrienden en familie te sturen door hun Visa debit, credit of prepaid account te koppelen aan de mVisa-toepassing. Het digitaliseert het onderliggende account en stelt consumenten in staat om geld betrouwbaar en veilig over te maken naar het account van de handelaar door een QR-code te scannen.

“Klanten hebben ons verteld dat ze de snelheid en het gemak van mVisa op prijs stellen1,” zei Uttam Nayak, senior vicepresident van digitale opkomende markten, Visa Inc. “Kleine handelaren die mVisa voor de eerste keer gebruiken, zijn erg te spreken over hoe snel en veilig ze elektronische betalingen ontvangen, zonder dat ze hoeven te investeren in dure point of sale (POS) infrastructuur. We zijn enthousiast om mVisa uit te breiden om betalingen te digitaliseren met een schaalbare, interoperabele en veilige oplossing waar handelaren, financiële instellingen en consumenten van profiteren.”

mVisa voordelen voor handelaren

mVisa is een flexibele oplossing die handelaren overal ter wereld in staat steld om digitale betalingen van hun klanten direct te accepteren. De flexibele aard van QR-codes, en het feit dat handelaren niet hoeven te investeren in POS-infrastructuur, heeft Visa en zijn partners in staat gesteld om inventieve oplossingen aan te bieden die frictie voor consumenten elimineren die voor goederen en diensten overal ter werel willen en moeten betalen.

Bijvoorbeeld:

  • Visa werkte samen met Tata Sky, de grootste thuisbezorgservice van India, om Tata Sky-abonnees in staat te stellen hun account op te laden door de QR-code te scannen op hun mobiele telefoon vanaf het TV-scherm of online op mytatasky.com. Tata Sky klanten kunnen nu maandelijkse of eenmalige betalingsdiensten bestellen op het moment dat ze deze diensten nodig hebben, zonder dat ze naar een Tata Sky vestiging moeten om hun transactie te voltooien.
  • Mahanagar Gas Limited, een nutsbedrijf in Mumbai, geeft rekeningen waarop de mVisa QR-code is geprint. Klanten scannen de QR-code op de rekening, zoals ze dat in een winkel zouden doen, en voltooien de transactie gewoon thuis.

De mVisa API's en SDK's zijn beschikbaar op het Visa Developer Platform om het integratieproces te vereenvoudigen en zowel traditionele en niet-traditionele spelers in staat te stellen om nieuwe oplossingen sneller te lanceren.

Industriestandaarden

Interoperabiliteit ligt aan de basis van Visa en is meer dan 50 jaar lang de drijvende kracht geweest achter de wereldwijde acceptatie van Visa. mVisa heeft dezelfde basis, omdat mVisa klanten van iedere bank, onafhankelijk waar ze hun bankrekening hebben, transacties kunnen uitvoeren naar iedere mVisa-handelaar.

De voordelen van deze goedkope acceptatie-oplossing was ook de reden waarom Visa met industriepartners heeft samengewerkt om in februari dit jaar BharatQR te lanceren. BharatQR is India’s – en 's werelds – eerste gestandaardiseerde QR-code betalingsmethode. De methode is gebaseerd op mVisa's productstandaarden, en consumenten hoeven niet verschillende QR-codes bij dezelfde handelaar te scannen aangeboden door de verschillende betalingsnetwerken. Handelaren hoeven slechts een QR-code weer te geven in de winkel of via de mobiele toepassing van de bank. De onderliggende specificaties voor BharatQR kunnen in andere landen worden geïmplementeerd voor een wereldwijd interoperabele oplossing.

Over Visa Inc.

Visa Inc. (NYSE: V) is een wereldwijde onderneming voor betalingstechnologie, die consumenten, bedrijven, financiële instellingen en overheden in meer dan 200 landen en gebieden verbindt door snelle, veilige en betrouwbare elektronische betalingen. VisaNet, één van de meest vooruitstrevende ondersteuningsnetwerken ter wereld is in staat om meer dan 65.000 transactieberichten per seconde te behandelen, met een fraudebescherming voor consumenten en gegarandeerde betaling voor handelaren. Visa is geen bank en verstrekt geen kaarten, verleent geen krediet en biedt geen vaste tarieven en vergoedingen voor klanten. De innovaties van Visa maken het voor hun klanten die financiële instellingen zijn mogelijk consumenten meer keuzes te bieden: nu betalen met debitering, vooruitbetalen met prepaid of later betalen met kredietproducten. Ga voor meer informatie naar usa.visa.com/about-visa, visacorporate.tumblr.com en @VisaNews.

1 mVisa Mumbai Research Study, GfK, december 2016

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Visa Inc.
Aida Hadzibegovic, +1 650-421-5169
ahadzibe@visa.com

Contacts

Visa Inc.
Aida Hadzibegovic, +1 650-421-5169
ahadzibe@visa.com