Kerui Petroleum gaat onshore toegangspunt voor export/import bouwen voor hoogwaardige petroleumapparatuur met AEO-certificering en douane-inspectiestation

Yang Xian (left), Chairman of Kerui Petroleum, at signing ceremony (Photo: Business Wire)

DONGYING, China--()--Kerui Petroleum kondigt met trots aan dat het bedrijf is gekwalificeerd door het Authorized Economic Operator (AEO)-programma van de Wereld Douane Organisatie (WDO) om een van China's eerste AEO-gecertificeerde leden te worden. Ondertussen doorstond China's eerste douane-inspectiestation voor petroleumapparatuur opgezet in Kerui ook de evaluatie en treedt het op 13 december 2016 in werking.

AEO is een certificeringssysteem voor ondernemingen geïnitieerd door WDO om een veilige en vlotte wereldhandel te ondersteunen. AEO-gecertificeerde leden genieten van voordelen zoals minder veiligheidsinspecties, voorrang bij inspectie, vereenvoudigde verificatie van documentatie voor ingevoerde goederen en voorrang bij douane-inklaring. In het geval dat een internationale handel wordt onderbroken, hebben de AEO-gecertificeerde leden nog steeds voorrang bij inspectie en versnelde douane-inklaring.

Als AEO-gecertificeerd lid zal Kerui Petroleum niet alleen beschikken over een aangewezen coördinator van de Algemene Administratie van de Chinese douane (GACC), maar heeft het bedrijf ook het recht op prioritaire douaneafhandeling. Het bedrijf kan zelfs profiteren van gemakkelijke inklaring bij andere AEO-gecertificeerde douanes in landen en regio's die wederzijdse erkenning met China hebben. Daarnaast zal het douane-inspectiestation dienen als een 'onshore toegangspoort' naar overzeese markten, waar Kerui Petroleum en zelfs de hele petroleumapparatuursector in de provincie Shandong voordeel van zullen hebben. Het station zal niet alleen de efficiëntie van de inkomende/uitgaande logistiek van apparatuur aanzienlijk verbeteren, maar ook de logistieke kosten sterk verminderen. Zo kan bijvoorbeeld de inklaartijd voor een container worden teruggebracht van drie dagen tot slechts één dag, en de kosten kunnen worden verminderd met ongeveer 30%.

De AEO-certificering en het douane-inspectiestation voorzien in een nieuw concept en een nieuw model voor China's petroleumapparatuurindustrie en import- en exportsector voor zwaar materieel. Bovendien zorgt de combinatie van de kracht van Kerui en openbare logistieke diensten voor een sterke ondersteuning voor Kerui Petroleum om haar grensoverschrijdende e-commerce activiteiten uit te breiden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Kerui Petroleum
Dora Zheng, +86 18054651137
zhengpp@keruigroup.com

Contacts

Kerui Petroleum
Dora Zheng, +86 18054651137
zhengpp@keruigroup.com