International Security Alliance gepresenteerd in Abu Dhabi

HH Sheikh Saif bin Zayed in a commemorative photo with representatives of the Alliance's Member Countries (Photo: ME NewsWire)

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten--()--In Abu Dhabi is recentelijk een uit zeven landen bestaande internationale alliantie voor veiligheid aangekondigd. Bij de aankondiging waren sjeik Saif bin Zayed Al Nahyan, vicepremier en minister van binnenlandse zaken van de Verenigde Arabische Emiraten, en binnenlandministers en regeringsvertegenwoordigers van zes landen aanwezig. De alliantie is een werkgroep voor de strijd tegen georganiseerde en grensoverschrijdende misdaad. Het secretariaat van de nieuwe alliantie, die bestaat uit Italiƫ, Spanje, Senegal, Bahrein, Marokko en oprichters VAE en Frankrijk, is gevestigd in Abu Dhabi.

De nieuwe alliantie bevordert gezamenlijke actie tegen verschillende soorten georganiseerde en transnationale misdaad. Daarnaast is het samenwerkingsverband gericht op de ontwikkeling van preventiemethodes en langdurige veiligheid en stabiliteit voor deelnemende landen. Het verbond verruimt ook de mogelijkheden tot samenwerking tussen de landen op vlak van politie en beveiliging. Zodoende benutten ze gedeelde informatie en expertise voor veiligheid en vrede. De juridische aard van de alliantie voorziet in flexibiliteit bij de aanpak van problemen en uitdagingen bij wetshandhaving.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

UAE Ministry of Interior
Chris Cron, +971-50-987-1317
The UAE Minister of Interior's General Secretariat, Security Media Department
securitymedia00@gmail.com

Contacts

UAE Ministry of Interior
Chris Cron, +971-50-987-1317
The UAE Minister of Interior's General Secretariat, Security Media Department
securitymedia00@gmail.com