Schilderen met vuur: kunstenaar maakt opvallende kunst met vlam van Zippo

Painting with Fire: Artist Uses Flame of a Zippo Windproof Lighter to Create Striking Art (Photo: Business Wire)

LONDEN--()--Het iconische Amerikaanse merk Zippo heeft een video gelanceerd met waarin de Canadese kunstenaar Steven Spazuk zijn gave laat zien. Steven, ook wel bekend als de Fire Artist, bedacht de fascinerende techniek ‘fumage’. Hij laat traditionele schildergereedschappen links liggen en schildert met vuur. In de nieuwe video is te zien hoe Steven met vlammen een authentiek kunstwerk maakt. In hetzelfde filmpje onthult hij hoe hij de kracht van vuur beteugelt voor zijn kunst.

De nooit eerder vertoonde beelden laten zien hoe Steven ‘het papier aanvalt’ met de vlam uit een windbestendige aansteker van Zippo en andere vuurmakers. Vervolgens etst hij met veren en messen de fijnere patronen in zijn tekening. Vanuit zijn studio in Montreal weidt hij uit over de totstandkoming van zijn unieke werkwijze en zijn inspiratiebronnen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

For Zippo
Paige-Lauren Minns
Paige@devries-slam.com
0207 067 0261

Contacts

For Zippo
Paige-Lauren Minns
Paige@devries-slam.com
0207 067 0261