Internet van de Zeeën zet koers

LONDON--()--Het onderzoekscentrum voor zeezoogdieren van de Universiteit van St Andrews ontwikkelt intelligente telemetriezenders die werken met narrowband-IoT (IoT, Internet of Things) om zeehondenpopulaties in havens te volgen en hun afname te onderzoeken. NB-IoT combineert een grote reikwijdte met laag energieverbruik en is gestandaardiseerd in het Mobile IoT Initiative van de GSMA. De technologie speelt een fundamentele rol in het steeds belangrijkere ‘Internet van de Zeeën’, omdat het onderwatergegevens vastlegt die klimaatverandering in kaart brengen.

De nieuwe sensors die SMRU ontwikkelt worden pijnloos aan de zeehonden bevestigd, zodat ze gedetailleerde gegevens kunnen bijhouden over het gedrag van de dieren – zoals de locatie en duikdiepte – de temperatuur, het zoutgehalte en uiteindelijk onderwatergeluiden. Energiezuinige apparaten en netwerken zorgen voor aanzienlijke vooruitgang in tracking van wilde dieren, omdat ze de weg vrijmaken voor efficiëntere, kleinere en minder storende zendertjes.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
GSMA
Sophie Waterfield
+44 7779 459923
sophie.waterfield@webershandwick.com
of
GSMA Press Office
pressoffice@gsma.com

Contacts

Media:
GSMA
Sophie Waterfield
+44 7779 459923
sophie.waterfield@webershandwick.com
of
GSMA Press Office
pressoffice@gsma.com