H.I.G. Capital koopt onderdelen van Xtera Communications, Inc.

LONDEN--()--H.I.G. Capital (H.I.G.), een toonaangevende participatiemaatschappij met meer dan 20 miljard euro aan eigen kapitaal in beheer, heeft vandaag bekendgemaakt dat het vrijwel alle onderdelen van Xtera Communications, Inc. (“Xtera”) heeft gekocht. Xtera is een aanbieder van innovatieve onderzeese glasvezelsystemen. H.I.G. voorzag schuldenaren van Xtera in een chapter 11-faillissement eerder van een zogeheten debtor-in-possessionlening .

Xtera, dat in 1998 is opgericht in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, levert onderzeese systemen mét en zonder repeaters. Daarvoor gebruikt het hoogwaardige optische versterkers die data overbrengen. Als eigendom van H.I.G. blijft het bestuur en technisch personeel van Xtera het bedrijf leiden. Ze richten zich daarbij op de succesvolle uitvoering van reeds getekende contracten en een uitbreiding op de markt met behulp van een duidelijke routekaart en baanbrekende productlanceringen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

H.I.G. Capital
Carl Harring, +44 (0) 207 318 5700
Managing Director
charring@higcapital.com

Contacts

H.I.G. Capital
Carl Harring, +44 (0) 207 318 5700
Managing Director
charring@higcapital.com