GSMA-onderzoek: Bijna helft van mobiele-telefoongebruikers gebruikt toestel alleen voor spraakoproep en sms

LONDEN--()--Wereldwijd gebruikt bijna de helft van alle mensen met een mobiele telefoon het apparaat alleen voor spraakoproepen en sms-berichten. Dat blijkt uit een nieuw consumentenonderzoek van GSMA Intelligence. De nieuwe Global Mobile Engagement Index (GMEI) meet de activiteit van mobiele-telefoongebruikers bij verschillende gebruikstoepassingen en diensten. Deze unieke consumentindex is gebaseerd op antwoorden uit de consumentenenquête van GSMA Intelligence uit 2016, die werd gehouden onder gebruikers van mobiele telefoons in 56 landen die samen goed zijn voor 80 procent van de wereldbevolking. De eerste GMEI is vandaag gepubliceerd en krijgt jaarlijks een update.

De GMEI verdeelt de activiteiten met de mobiele telefoon in vier groepen: ‘Aficionados’, ‘Pragmatici’, ‘Netwerkers’ en ‘Praters’ (minst actief). Het onderzoek laat zien dat ‘Praters’ – diegenen die hun mobiele telefoon alleen gebruiken voor spraakoproepen en sms-berichten – in 2016 goed waren voor 47 procent van alle volwassen mobiele-telefoonbezitter. Dit segment krimpt naar verwachting tot 29 procent in 2030 omdat gebruikers in ontwikkelingslanden dankzij innovatie, betaalbare modellen en een grotere beschikbaarheid actiever worden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

GSMA
Sophie Waterfield
+44 77 7945 9923
Sophie.Waterfield@webershandwick.com
of
GSMA Press Office
pressoffice@gsma.com

Contacts

GSMA
Sophie Waterfield
+44 77 7945 9923
Sophie.Waterfield@webershandwick.com
of
GSMA Press Office
pressoffice@gsma.com