Sjeik Mohammed lanceert “Climate Change Reimagined”: een expositie van het Museum of the Future in Dubai

"AutoFarm", a fully automated robotic urban farm that fills empty parking garages and neighborhood warehouses with food, once self-driving cars make garages obsolete (Photo: ME NewsWire)

DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten--()--Zijne hoogheid sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepresident en premier van de Verenigde Arabische Emiraten en leider van Dubai, heeft vandaag het Museum of the Future geopend. Hij wijdde de installatie in op de vijfde World Government Summit, die van 12 tot 14 februari plaatsvindt in Dubai.

De expositie laat drie ideeën zien over de manier waarop landen klimaatverandering het hoofd kunnen bieden. Het Ministerie van Economische zaken van de VAE voorspelt dat, als er geen duurzame bronnen voor voedsel komen, de kosten voor de import van voedsel verviervoudigen tot 60 procent van het bruto binnenlands product. Volgens de OECD dreigt in 2030 een tekort van 40 procent in de mondiale drinkwatervoorziening, ten opzichte van de wereldwijde waterbehoefte. De stijging van de zeespiegel verdrijft aan het einde van deze eeuw mogelijk 250 miljoen van hun woonplaats en maakt de meeste kuststeden onbewoonbaar.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

World Government Summit
Wael Hayatli, +971-55-9655-728
whayatli@apcoworldwide.com

Contacts

World Government Summit
Wael Hayatli, +971-55-9655-728
whayatli@apcoworldwide.com