Az Ascential plc felvásárolja a MediaLinket

LONDON--()--A globális vállalatközi tanácsadási tevékenységet folytató médiacég, a Londoni Értéktőzsdén jegyzett Ascential plc, ma bejelentette, hogy megállapodást kötött a tanácsadási és üzleti szolgáltatásokat nyújtó amerikai egyesült államokbeli MediaLink felvásárlásáról.

A magántulajdonban lévő MediaLink a fejlődés korai szakaszában lévő cégektől kezdve a már a nemzetközi piacokon is megalapozott pozíciókkal rendelkező nagyvállalatokig, a médiaszektorban, a marketing, a hirdetési, a szórakoztatási és a technológiai ágazatban tevékenykedő üzleti szereplők széles körének nyújt versenyelőnyt biztosító üzleti tanácsadási szolgáltatásokat.

Duncan Painter, az Ascential vezérigazgatója a következőket nyilatkozta:

"Az Amerikai Egyesült Államokban erős, jól ismert márkanévvel rendelkező MediaLink ágazatának egyik vezető vállalata. A MediaLink termékei kitűnően kiegészítik az Ascential termékkínálatát, és biztos vagyok benne, hogy az elkövetkezendő hónapok és évek során eszközeink és infrastruktúránk révén fel tudjuk gyorsítani a MediaLink új piacokon való térnyerését. Meglátásaim szerint a MediaLink és cégünk termékportfóliója között olyan szinergiák állnak fenn, amelyek jelentős mértékben hozzájárulhatnak üzleti fejlődésünkhöz, és addicionális értéket teremthetnek részvényeseink számára."

A 2003-ban Michael Kassan elnök-vezérigazgató által alapított MediaLink több mint 120 alkalmazottat foglalkoztat az Amerikai Egyesült Államokban. A vállalat felvásárlásával erősebb alapok állnak majd rendelkezésre az Ascential üzleti stratégiájának fokozottabb ütemben való megvalósításához, azaz annak a célnak az eléréséhez, hogy skálázható, globális, piacvezető vállalkozásokat és márkákat vásároljon meg azokon a piacokon, ahol megbízható információkkal és értékes kapcsolatokkal áll rendelkezésére üzleti partnereinek.

Michael Kassan, a MediaLink elnök-vezérigazgatója a következőket fűzte hozzá:

"Ez az ügylet gyökeres átalakulást hoz a MediaLink számára. Az Ascential nemzetközi jelenlétét kiaknázva és cégeink egyesített erőforrásaira és tehetséges alkalmazottaira támaszkodva a MediaLink történetének legsikeresebb fejezetét fogjuk megírni. Nagy várakozással tekintünk a mindkét vállalat számára növekedést és új lehetőségeket kínáló együttműködés elé."

MediaLink elnök-vezérigazgatója továbbra is Kassan úr lesz, és feladata, hogy Painter úrral szorosan együttműködve megvalósítsa a MediaLink integrációját, és az Ascential eszközeire és infrastruktúrájára támaszkodva kibővítse az üzleti tevékenységeket az eljövendő hónapok és évek során.

A MediaLink 2011 óta működik együtt a Cannes Lions ügyfeleivel. A semlegesség kulcsfontosságú elv mindkét vállalkozás számára, melyek továbbra is független irányítás alatt működnek majd. A MediaLink tovább bővíti a Cannes Lions-zal való kapcsolatait, és adott esetben újabb kapcsolatokat épít ki az Ascential ügyfeleivel.

Az ügylet lezárására a szokásos amerikai egyesült államokbeli szabályozó hatósági jóváhagyások kiadásától függően várhatóan a jövő hónapban kerül sor, és azt követően a MediaLink az Ascential Information Services divíziójának része lesz. Az ügylet megkötése során a MediaLink pénzügyi tanácsadója az Aryeh Bourkoff által alapított LionTree Advisors volt, fő tanácsadóként pedig a LionTree egyik tulajdonosa, Ben Braun működött közre.

KÖZLEMÉNY VÉGE

Megjegyzések a szerkesztők számára:

Amit a MediaLinkről tudni kell…

A MediaLink a média, a marketing, a hirdetési, a szórakoztatási és a technológiai ágazatban tevékenykedő vállalatok számára biztosít tanácsadást, üzleti kapcsolatokat és lehetőségeket, amelyeknek kihasználásával ügyfelei sikeresen megvalósíthatják átalakulást célzó terveiket és működőképes megoldásokat dolgozhatnak ki. A stratégiai tanácsadási üzletág más szereplőivel ellentétben a MediaLink a végrehajtás során is segíti partnereit, támogatást biztosítva olyan kulcsfontosságú területeken, mint a bevételnövelés, ágazati marketing, befektetési stratégia, adatkezelési és technológiai megoldások és a munkavállalók toborzása (ideértve a vezetői pozíciók betöltésére alkalmas jelöltek kizárólagos megbízáson alapuló, közvetlen keresését is). A 2003-ban Michael E. Kassan által alapított MediaLink töb mint 120 szakembert alkalmaz New Yorkban, Chicagóban, Los Angeles-ben és San Franciscóban. www.medialink.com

Amit az Ascential plc-ről tudni kell…

Az Ascential plc globális vállalatközi tanácsadási tevékenységet folytató médiacég, amely 150 országban látja el információkkal ügyfeleit, valamint különféle üzleti kapcsolatteremtési lehetőségeket biztosít számukra piacvezető kiállítások és fesztiválok szervezése, valamint információs szolgáltatások nyújtása révén. Az Ascential szervezi a rangos Cannes Lions fesztivált a kreatív kommunikáció neves márkái számára, a világ vezető fizetési és pénzügyi szolgáltatási kongresszusát, a Money20/20-at, a Spring Fair/Autumn Fair vásárokat, továbbá működteti a globális divattrend előrejelző szolgálatot, a WGSN-t, valamint a környezeti kockázati adatszolgáltatót, a Groundsure-t. Az Ascential 19 meglévő termékcsaládja közül 15 kategóriájában az első helyen szerepel. Az Ascential prémiumkategóriás termékei használóik számára lehetővé teszik a célzott stratégiák kialakítását, a növekedést és az értékteremtést. A vállalat világszínvonalú tartalmak és kapcsolatlétesítési lehetőségek biztosításával támogatja ügyfeleit abban, hogy a legjobban informált és legértékesebb kapcsolatokkal rendelkező cégekké válhassanak. www.ascential.com

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Kapcsolat:
Ascential
Stephen Martincic, +44 (0)79 3961 9070
Jane Windsor, +44 (0)77 7552 3156
vagy
FTI Consulting, +44 (0)203 727 1000
Edward Bridges, Matt Dixon, Chris Lane
vagy
MediaLink
Lena Petersen, +1 773 562 8472

Contacts

Kapcsolat:
Ascential
Stephen Martincic, +44 (0)79 3961 9070
Jane Windsor, +44 (0)77 7552 3156
vagy
FTI Consulting, +44 (0)203 727 1000
Edward Bridges, Matt Dixon, Chris Lane
vagy
MediaLink
Lena Petersen, +1 773 562 8472