Meggitt Training Systems demonstreert schietbaanmaterieel tijdens IWA [Internationale Waffen Ausstellung (Internationale Wapenbeurs) Outdoor Classics 2017

SUWANEE, Georgia, VS--()--Om het belang van Europese klanten te benadrukken demonstreert het in Nederland gevestigde team van Meggitt Training Systems de nieuwste militaire apparatuur voor schietbanen en live-fire-producten tijdens de IWA Outdoor Classics, die van 3 tot 6 maart 2017 in Neurenberg, Duitsland gehouden wordt.

Meggitt Training Systems verkeert in de ideale positie om aan de unieke trainingsvereisten van Europa te voldoen met dochterondernemingen in Ashford, Kent (VK) en Waardenburg (NL).

“Vroegtijdige betrokkenheid zorgt ervoor dat het ontwerp, de apparatuur en de installatie voor onze klanten zo effectief mogelijk worden uitgevoerd, zodat nu en in de toekomst, onschatbare trainingsmogelijkheden geleverd kunnen worden”, zei Mark Mears, Managing Director van Meggitt Training Systems, Limited.

Meggitt Training Systems heeft 90 jaar ervaring op het gebied van live-fire-ammunitie en is de wereldwijde leider in het ontwerpen van schietbanen, apparatuur en installaties voor de schietbanen van wetshandhavende instellingen, defensie en commerciële ondernemingen. Wereldwijd zijn meer dan 13.000 schietbaansystemen, met inbegrip van 75.000 live-fire-doelsystemen op 122 legerbases geïnstalleerd. Meggitt demonstreert onder andere de volgende producten op de IWA:

  • De XWT GEN3 draadloze doeldrager is beschikbaar in versies voor binnen of buiten en is weersbestendig voor extreme omstandigheden. Hij beweegt langs een railsysteem, aangedreven door een intern tweemotorig direct-drive-systeem, met antistatische wielen voor zachtere, soepele bediening. Een oplaadbare batterij wordt automatsisch opgeladen via een zelf-oplaadstation.
  • Het Multifunctioneel stationair infanteriedoel biedt een vaste doelconfiguratie dat kan reageren op treffers, automatische triggers geactiveerd door bewegingen van soldaten, of een voorgeprogrammeerd scenario dat ervoor zorgt dat trainees de acties van het doel niet anticiperen. Dit zorgt voor een realistische omgeving voor operaties in stedelijke gebieden en specialistische training. Het systeem wordt bediend met radiofrequentie, hardwire of Ethernetaansturing hetgeen grote flexibiliteit in bereikontwerp en -gebruik mogelijk maakt.
  • De GranTrap™ gegranuleerde rubberkogelval gebruikt zachte media om inkomende kogels te stoppen en ze grotendeels intact op te vangen. Dit minimaliseert looddampen, voorkomt terugslag en afketsen en minimaliseert het geluid van de inslag. Het resultaat is een schonere en veiligere omgeving voor schietbanen en het maximaliseert het terugwinnen en recyclen van kogels.

Meggitt Training Systems heeft aangetoond dat zij het vermogen heeft om live-fire-trainingssystemen en virtuele trainingssystemen te ontwerpen en vervaardigen waardoor wetshandhavende en defensie-instellingen in staat gesteld worden om tijd en geld te besparen tijdens het ontwerp- en bouwproces van het project.

Ga naar https://meggitttrainingsystems.com/About-Meggitt/Trade-show-schedule/IWA-2017 om een afspraak te maken of bezoek ons op stand #3-229 in hal 3 op de Neurenbergse beurs.

Over Meggitt Training Systems

Meggitt Training Systems, producenten van FATS®- en Caswell-technologieën, een divisie van Meggitt PLC, is de meest vooraanstaande leverancier van geïntegreerde live-fire-trainingssystemen en trainingssystemen voor virtuele wapens. Ruim 13.000 Meggitt live-fire-schietbanen en 5.100 virtuele systemen zijn internationaal in het veld gebracht om beoordelingstraining, training van situationeel bewustzijn en scherpschutterstraining voor de strijdkrachten en wetshandhavings- en veiligheidsorganisaties te bieden.

Meggitt Training Systems heeft ruim 400 mensen in dienst op het hoofdkantoor in Atlanta en bij zijn vestigingen in Orlando, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, de VAE, Australië en Singapore. Het bedrijf kan overal ter wereld onderhoudspersoneel inzetten voor instructeurstraining, systeeminstallatie en onderhoud.

Over Meggitt PLC

Meggitt PLC, met hoofdvestiging in het Verenigd Koninkrijk, is een internationale groep die actief is in Noord-Amerika, Europa en Azië. Meggitt, bekend om zijn gespecialiseerde techniek voor extreme milieuomstandigheden, is een wereldleider op het gebied van ruimtevaart, defensie en energie. Meggitt heeft wereldwijd bijna 11.000 mensen in dienst, verspreid over 40 productiefaciliteiten en regionale kantoren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Meggitt Training Systems
Michelle Henderson, +1 678-288-1090
michelle.henderson@meggitt.com
www.meggitttrainingsystems.com

Contacts

Meggitt Training Systems
Michelle Henderson, +1 678-288-1090
michelle.henderson@meggitt.com
www.meggitttrainingsystems.com