FDA keurt eerste stent met ballon voor heupslagader goed

FDA approval of the GORE® VIABAHN® VBX Balloon Expandable Endoprosthesis marks the availability of the only balloon expandable stent graft with an indication for the iliac artery. (Photo: Business Wire)

FLAGSTAFF, Ariz.--()--W. L. Gore & Associates (Gore) heeft bekendgemaakt dat zijn GORE® VIABAHN® VBX Balloon Expandable Endoprosthesis (VBX Stent Graft) door de Amerikaanse FDA is goedgekeurd voor de behandeling van een de novo laesie of een laesie door restenose in de heupslagader, inclusief beschadigingen aan de bifurcatie van de aorta. Daarmee is dit de enige beschikbare stentgraft met ballon met indicatie voor de heupslagader.

“De VBX Stent Graft was bleek direct en na negen maanden veilig en effectief bij de behandeling van vernauwingen in de heupslagader, wat kan worden toegeschreven aan het uitzonderlijke ontwerp van het medische middel”, zei medicus Jean Bismuth. Hij vervolgde: “Over het geheel genomen, zijn meerdere klinische baten waargenomen. Zo was er geen verandering aan het mediaan van de lengte van de stent bij het inbrengen, een technisch slagingspercentage van 100 procent en waren er geen complicaties met losgeraakte stents of noemenswaardige gevallen van reststenose. Het onderzochte hulpmiddel presteerde goed in problematische laesies, inclusief vernauwing. Dit pleit voor zijn traceerbaarheid, radiale kracht, aanpasbaarheid en behoud.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Bliss Integrated Communication for Gore Medical
Victoria Aguiar
212-584-5470
Vicky@blissintegrated.com
of
Liz DeForest
212-584-5477
Liz@blissintegrated.com

Contacts

Bliss Integrated Communication for Gore Medical
Victoria Aguiar
212-584-5470
Vicky@blissintegrated.com
of
Liz DeForest
212-584-5477
Liz@blissintegrated.com