A Scepter elnöke, Rayo Withanage vásárolta meg a Picasso-birtokot

L'Antre du Minotaure in Mougins, France (Photo: Business Wire)

Mougins, Franciaország--()--Pablo Picasso Franciaországban, Mougins városának közelében található kiterjedt birtokát és a hozzá tartozó villát, ahol a művész életének utolsó időszakát töltötte, a brunei pénzügyi szakember, Rayo Withanage vásárolta meg. A vételárat nem hozták nyilvánosságra. A The Wall Street Journal híradása szerint Mougins polgármestere sajtóközleményben erősítette meg a hírt.

A Bermudán és Londonban élő Withanage úr alapítója és elnöke is a Scepter Partners nevet viselő, állami befektetők számára közvetlen befektetési és kereskedelmi banki szolgáltatásokat nyújtó cégnek, és őfenségével, a brunei királyi családba tartozó Abdul Ali Yil Kabier herceggel együtt alapítója a The BMB Group elnevezésű vállalkozásnak.

A jól ismert majorság, a L'Antre du Minotaure-t (A Minótaurosz barlangja) sokak szerint az egyik legszebb ingatlan Dél-Franciaországban.

A több mint háromhektáros birtokon, amelyet a neves építész, Axel Vervoordt irányításával nemrégiben állítottak vissza teljes pompájába, jó néhány 500 évesnél is idősebb olajfaliget található. A birtok a legnagyobb magántulajdonban lévő ingatlan Franciaország déli részén.

Picasso egyik legtermékenyebb műterme a főépületben kapott helyet, ahol a művész feleségével, Jacqueline-nel és annak lányával, Cathérine-nel élt. A Picasso által tervezett házban és kertekben számos eredeti műremek és bútor található. A művész halálakor a birtokon lévő műalkotások összértéke becslések szerint meghaladta az 1 milliárd USA dollárt.

A Picasso előtt a Guinness család tulajdonában lévő villa Winston Churchill egyik kedvenc nyaralóhelyeként volt nevezetes. Churchill rendszeresen itt töltötte nyári vakációját, és számos festményt festett a birtokon. Az épület eredetileg, több mint ezer évvel ezelőtt egy apátságnak adott otthont, jelenleg pedig a régió egyik legrégebbi templomával, a Notre-Dame-De-Vie-vel szomszédos. A kertek, amelyekben Európa néhány legidősebb lilaakác fájában és egy maga Picasso által nemesített, kizárólag itt tenyésző rózsafajtában gyönyörködhetnek a látogatók, Franciaország egyik nevezetességének számítanak.

Az új tulajdonos hozzájárult, hogy a helyi alapítványok jótékony célú, illetve a művészeteket népszerűsítő különféle rendezvények helyszínéül igénybe vegyék a birtokot. A rendezvényekből befolyó összegekből Monaco fenntartható fejlődését célzó projektek kerülnek finanszírozásra.

Az ingatlan legutóbbi tulajdonosa a holland ingatlanbefektető, Tom Moeskops és a BMB Alliance volt. Az értékesítési ügyletre, amelyet tavaly év végén kötöttek meg, a BMB Group átszervezésének részeként került sor, melynek során a Csoport egyes eszközeit elkülönítette és átadta a Scepter Partners számára.

Amit Rayo Withanage-ról tudni kell…

Rayo Withanage a Scepter Partners alapítója és ügyvezető elnöke. Whithanage úr M&A [vállalat-összeolvadási és -felvásárlási] szakjogászi mesterdiplomáját (MSc) a London School of Economicstól kapta. Az ő nevéhez fűződik a Scepter Partners elnevezésű, kereskedelmi banki és tőkebefektetési területen tevékenykedő vállalkozás létrehozása, amely családi vagyonkezelők és állami befektetők számára bonyolít szindikátusi formában megvalósított tőkekihelyezési ügyleteket. A Scepter vezetői csapata, amelynek élén Anthony Steains áll, a Blackstone Group vezető tisztviselőiből állt össze 2015-ben. A diszkrecionális vagyonkezelést végző, bermudai székhelyű vállalkozás, amelynek New Yorkban és Hongkongban is működnek irodái, több mint 14 milliárd USA dollárnyi eszköz felett rendelkezik. A Scepter azzal a céllal jött létre, hogy tőkeerős vállalkozásokat vásároljon meg elsősorban a természeti erőforrások ágazatban, az infrastrukturális szektorban, az ingatlanpiacon és a média- és távközlési ágazatban. A Sri Lanka-i és portugál gyökerekkel bíró Withanage úr a Fidzsi-szigeteken született, és Bermudán, Új-Zélandon és Bruneiben nőtt fel.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Kapcsolat:
Hill+Knowlton Strategies
Caleb Barnhart, 212-885-0310
caleb.barnhart@hkstrategies.com

Contacts

Kapcsolat:
Hill+Knowlton Strategies
Caleb Barnhart, 212-885-0310
caleb.barnhart@hkstrategies.com