Conquest lanceert equityfonds voor duurzame energie gericht op institutionele investeerders

(Photo: Emeraude Energy)

LUXEMBOURG--()--Conquest heeft een fonds voor duurzame energie opgericht, Conquest Renewable Yield Europe. Dit fonds is gericht op de aankoop en de aansturing van reële activa voor het opwekken van duurzame energie. Deze activa zijn aanvankelijk aangekocht via samenwerkingen met grote, vermaarde spelers in duurzame energie. Conquest verwacht dat de huidige infrastructurele investeringen zullen groeien als gevolg van zorgen om klimaatveranderingen en een verbeterde concurrentiekracht op vlak van kosten. Daarmee stijgt de vraag naar kapitaal voor de financiering van de steeds sterkere groene-energiesector.

Conquest Renewable Yield Europe heeft twintig jaar aan ‘buy-and-hold’-investeringen als uitgangspunt, met de mogelijkheid deze te verlengen tot dertig jaar. Het fonds zet kapitaal in voor de aankoop van reële activa in duurzame energie met een bouwklaar profiel of van het type brownfield. Zo wil het investeerders op de lange termijn jaarlijks aan inflatie gekoppelde rendement leveren. Het fonds investeert met eigen vermogen of met eigen vermogen plus een minimaal bedrag aan vreemd vermogen in duurzame-energieactiva in OECD-landen. Het leeuwendeel van de investeringen gaat naar reële activa in zonne-energie en windenergie in West-Europa.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Press enquiries:
Conquest
Zada Lau
press@conquest.group

Contacts

Press enquiries:
Conquest
Zada Lau
press@conquest.group