Panasonic begint demonstratie autonome bezorgrobot HOSPI(R) in ziekenhuis en vliegveld

Demonstration experiments of "HOSPI(R)" begin at an airport and hotel (Photo: Business Wire)

OSAKA, Japan--()--Panasonic Corporation heeft vandaag bekendgemaakt dat het in januari 2017 begint met demonstratieve experimenten met de autonome bezorgrobot HOSPI(R). De proef gebeurt in samenwerking met het Narita International Airport en de ANA Crowne Plaza Narita.

HOSPI(R) is een robot die autonoom goederen kan afleveren. De robot vindt zelf de weg en is zich te allen tijde zich bewust van de omgeving, dankzij voorgeprogrammeerde plattegronden, geavanceerde sensoren en een antibotsing-algoritme. Dit stelt HOSPI(R) in staat artikelen veilig en effici├źnt te bezorgen, zonder voorbijgangers of objecten te raken. In tegenstelling tot traditionele aanleveringssystemen hoeft voor HOSPI(R) niets in muren of het plafond te worden ge├»nstalleerd, noch geleidingstape op de route worden aangebracht. Zo blijft het eenvoudig en goedkoop leveringspunten aan te maken en vestigingen opnieuw in te richten. Als beloning voor deze functies is HOSPI(R) al door vier ziekenhuizen in Japan en andere landen in gebruik genomen de bezorging van medicijnen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media Contacts:
Panasonic Corporation
Global Communications Department
Media Promotion Office
presscontact@ml.jp.panasonic.com

Contacts

Media Contacts:
Panasonic Corporation
Global Communications Department
Media Promotion Office
presscontact@ml.jp.panasonic.com