Motorsport Network krijgt aandeel in Formula E

Het aandeelhouderschap is de basis voor een bredere leiderschapsstrategie voor elektrisch racen en elektrische voertuigen (EV) op verschillende mediaplatformen

LAS VEGAS (VS)--()--Motorsport Network, 's werelds grootste digitale technologiebedrijf voor auto- en motorsport, heeft vandaag de aankoop van een aandeel in Formula E Holdings Limited (FEH) bekend gemaakt, de commerciële rechtenhouder van het FIA Formula E kampioenschap, dat de eerste volledig elektrische eenzitter-races ter wereld organiseert. Het aandeelhouderschap is de basis voor een bredere leiderschapsstrategie voor zowel media gericht op elektrische voertuigen (EV) op de weg als elektrisch racen.

Omdat er in 2017 een ongekend aantal nieuwe EV-modellen op de markt komen en Formula E steeds populairder wordt onder raceliefhebbers, creëert Motorsport Network een verbonden universum van zenders, OTT en digitale media voor alles wat met elektrische auto's te maken heeft.

Bij de bevestiging van de investering in Formula E vandaag tijdens de CES Show in Las Vegas, legde de voorzitter van Motorsport.com, Zak Brown uit dat het logisch is om in FEH te investeren, omdat er een waarneembare groei van het publiek en betrokkenheid is voor de series, zoals vastgesteld door Motorsport Network's platforms waaronder Motorsport.com en Autosport.com. “Formula E staat in de belangstelling van hoofdsteden, automakers en technologiebedrijven. De intelligentie die we aan dit beeld kunnen toevoegen is een duidelijke trend onder ons digitale motorsportpubliek om de races van Formula E te bekijken. Dit heeft ons doen besluiten om in de series te investeren”, zei hij.

Deze investering in Formula E zal parallel worden gemanaged met een toewijding van de autoplatforms van Motorsport Network, waaronder Motor1.com, om een toegewijd autoplatform te ontwikkelen voor het laatste nieuws, nieuwe auto's en tests van de vele nieuwe EV-modellen die in 2017 op de markt komen. Consistent met Formula E, beantwoordt de stap aan de vraag van de bezoekers van Motor1.com die zich bovengemiddeld interesseren voor elektrische auto's en 'groene' auto's.

John Neff, hoofdredacteur van Motor1.comzei: “2017 zal een jaar worden van ongeëvenaarde activiteit op de markt voor elektrische voertuigen. In erkenning van deze paradigmawisseling in de automobielsector, hebben wij besloten om een platform te creëren als onderdeel van Motor1.comom over deze sector te berichten. Het is een groot voordeel dat we onze EV-content kunnen uitbreiden in uitzendingen en OTT-kanalen en de logische verbinding maken met elektrisch racen met deze nieuwe investering in Formula E.”

Formula E werd opgericht in 2014 als 's werelds eerste elektrische eenzitter-races. De races vinden plaats op straatcircuits in het hart van grote steden overal ter wereld. Het derde seizoen is begonnen in oktober 2016 en omvat races in Hong Kong, Marrakesh, Buenos Aires, Mexico Stad, Monaco, Parijs, Berlijn, Brussel, Montreal en New York. Er nemen 10 teams aan het kampioenschap deel, waaronder teams ondersteund door autofabrikanten zoals Renault, Jaguar, Mahindra en DS, terwijl merken zoals Audi, Mercedes en BMW interesse hebben getoond om in de toekomst deel te nemen.

Alejandro Agag, de oprichter en CEO van Formula E, stelde: “De investeringsbeslissing is door Motorsport Network gemaakt op basis van bewijs en gegevens, gestimuleerd door de groei in vraag voor Formula E-inhouden op de vooraanstaande websites voor motorsport. Dit is de fusie van twee toekomstgerichte bedrijven die de motorsport hervormen voor de digitale generatie, die het voordeel van de meest geïntegreerde en uitgebreide motorsportmedia naar onze evenementen zal halen.”

Formula E-content zal natuurlijk thuis zijn op Motorsport Network’s platforms, waaronder Motorsport.com en Autosport.com. De toegewijde pagina voor elektrische voertuigen (EV) op Motor1.com zal tevens deze groep digitaal-geëngageerde, technologisch georiënteerde bezoekers naadloos verbinden met elektrisch racen.

Hooggtepunten van de transactie

> Formula E bereikt 50% hoger niveau van engagement van abonnees dan algemene motorsportcontent op Autosport.com.

> Formula E sociale bereik meer dan 400m per race

> Tijd die lezers besteden aan EV-verhalen op Motor1.com is 166% meer dan bij algemene auto-content

> De financiële voorwaarden van de overname zijn niet openbaar gemaakt

> Deze transactie volgt de overname van Motors TV door Motorsport Network (18 november, 2016) en Haymarket Media Group’s motor racing portfolio (5 oktober 2016)

* Afbeeldingen zonder auteursrechten van Formula E zijn beschikbaar via: http://media.fiaformulae.com/ *

Over Motorsport Network

Motorsport Network is een verticaal geïntegreerde auto- en motorsportbedrijf gevestigd in Miami, Florida. Het technologiebedrijf beheert een wereldwijd zendernetwerk, live evenementen, en meerdere websites, sociale netwerken en e-commerce, gaming, analyse en redactionele syndicatieplatforms in 16 talen voor 60 internationale markten. Het bedrijf is opgericht op basis van het principe van het engageren van publiek over auto- en motorsportcontent om klanten geïntegreerde oplossingen te bieden om dit wereldwijde publiek te bereiken.

Voor meer informatie over de websites van het Network, zie: http://www.motorsportnetwork.com

Over het FIA Formula E kampioenschap:

Het FIA Formula E kampioenschap is 's werelds eerste volledig elektrische eenzitter-raceserie, die wordt gehouden op de straten tegen de achtergrond van de meest iconische steden - waaronder Hong Kong, Marrakesh, Buenos Aires, Monaco, Parijs, New York en Montreal. Het kampioenschap vertegenwoordigt een visie voor de toekomst van de auto-industrie, en dient als platform om de nieuwste innovaties op het gebied van elektrische voertuigtechnologie en alternatieve energie te demonstreren. In toekomstige seizoenen zullen de regulatie's nog eenvoudiger worden zodat fabrikanten zich kunnen richten op de ontwikkeling van motoren en accucomponenten, die hun plaats zullen vinden in dagelijkse elektrische voertuigen op de weg.

Tijdens het 2016/17 FIA Formula E kampioenschap strijden 10 teams en 20 coureurs wiel-aan-wiel in 10 steden op vijf continenten om de titel van Formula E kampioen. De vonk sloeg voor het eerst over tijdens het eerst seizoen van Formula E in september 2014 bij het Olympische Park in Beijing. Het derde seizoen van de elektrische straatraces begint op 9 oktober in Hong Kong, met de dubbele finale in Montreal op 29 en 30 juli.

Voor meer informatie over Formula E kunt u terecht op: http://www.fiaformulae.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Motorsport Network
Liam Clogger, +44 (0)7585 607090
Vice President of Communications
lc@motorsport.com

Contacts

Motorsport Network
Liam Clogger, +44 (0)7585 607090
Vice President of Communications
lc@motorsport.com