Tortoise lanceert UCITS-fonds gericht op Noord-Amerikaanse energie-infrastructuur

Biedt beleggers toegang tot pijplijnbeleggingen via UCITS-fonds

LUXEMBURG--()--Tortoise Capital Advisors, de vermogensbeheerder gespecialiseerd in beleggingen in beursgenoteerde energiebedrijven, kondigde vandaag de lancering aan van het Tortoise North American Energy Infrastructure Fund, een instelling voor collectieve belegging in effecten (Undertaking for Collective Investment in Transferable Securities, UCITS), gevestigd in Luxemburg. Het fonds belegt in Noord-Amerikaanse pijplijnbedrijven, waaronder in effecten gerelateerd aan Master Limited Partnerships (MLP).

“Het fonds richt zich op het grote en diverse Noord-Amerikaanse pijplijnuniversum en biedt toegang tot het omvangrijke pijplijnnetwerk van een van 's werelds grootste producenten en verbruikers van energie”, zei Brent Newcomb, een directeur van Tortoise. “We zijn verheugd om deze strategie beschikbaar te kunnen maken voor beleggers buiten de Verenigde Staten.”

De strategie voor het Tortoise North American Energy Infrastructure Fund is gebaseerd op Tortoise MLP & Pipeline Fund, het Amerikaanse open beleggingsfonds van Tortoise, dat gelanceerd werd in 2011 en belegt in MLP's en MLP-gerelateerde effecten. Het UCITS-fonds biedt institutionele en handelsaandelenklassen in drie valuta, USD, EUR en CHF. De minimale beleggingsniveaus voor het fonds zijn bepaald op $ 2.500 voor handelsbeleggers en $ 1.000.000 voor institutionele beleggers.

“We geloven erin dat deze beleggingsmogelijkheid vooral aantrekkelijk is gezien de waarderingen, industriewaarden en de groeitrends in de industrie,” voegde Tortoise Portfolio Manager Brian Kessens toe. “Dit groeipotentieel begint met energieproductie, wat leidt tot toenemende behoeften aan energietransport, waaronder exporten van goedkope energie van de Verenigde Staten naar de rest van de wereld.”

Tortoise is een erkend leider in beleggingen in de Noord-Amerikaanse energie-infrastructuur en een van de grootste vermogensbeheerders van Amerikaanse geregistreerde energie-infrastructuurfondsen. Als pionier in de industrie vormde Tortoise het eerste op de beurs van New York genoteerde gesloten beleggingsfonds gericht op MLP's in 2004 en beheerde het beleggingen in energie-infrastructuur, van economische cycli tot natuurrampen. Dit fonds is een uitbreiding van de traditie van Tortoise van leiderschap en innovatie in de sector.

Tortoise Capital Advisors

Tortoise Capital Advisors is een vermogensbeheerder die gespecialiseerd is in beleggingen in beursgenoteerde energiebedrijven. Tortoise wordt beschouwd als een pionier in het beheer van Noord-Amerikaanse energiefondsen en -accounts voor individuele en institutionele beleggers met een focus op beleggingen in beursgenoteerde energiebedrijven. De producten van Tortoise omvatten energiefondsen, waaronder openbaar verhandelde gesloten fondsen in de Verenigde Staten, open beleggingsfondsen, private fondsen en afzonderlijke accounts. Tortoise Capital Advisors is onderdeel van de Tortoise Investments-familie, dat op 30 november 2016 ongeveer $ 19,8 miljard aan bezittingen in beheer had in de familie van geregistreerde adviseurs. Bel voor meer informatie naar +1 844 822 4685, stuur een e-mail naar info@tortoiseadvisors.com of bezoek www.tortoiseinternational.com.

Safe Harbor-verklaring

Dit persbericht vormt geen aanbod tot verkoop of uitnodiging tot het doen van een aankoop, noch zal verkoop plaatsvinden van de aandelen in enige Staat of jurisdictie waar een dergelijk aanbod, uitnodiging of verkoop onwettig is voorafgaand aan registratie of kwalificatie krachtens de wetgeving van een dergelijke Staat of jurisdictie.

Toekomstgerichte verklaring

Deze persverklaring bevat bepaalde verklaringen die “toekomstgerichte verklaringen” zijn in de zin van Sectie 27A van de Securities Act van 1933 en Sectie 21E van de Securities Exchange Act van 1934. Alle verklaringen, anders dan verklaringen die historische feiten betreffen, worden “toekomstgerichte verklaringen” geacht. Hoewel het Fonds en Tortoise Capital Advisors van mening zijn dat de verwachtingen die in de toekomstgerichte verklaringen worden weergegeven redelijk zijn, kunnen deze aannames, risico's en onzekerheden bevatten, en deze verwachtingen kunnen onjuist zijn. Daadwerkelijke resultaten kunnen materieel verschillen ten opzichte van de verwachtingen in deze toekomstgerichte verklaringen als gevolg van een verscheidenheid aan factoren, waaronder de factoren besproken in de rapporten van het Fonds, die ingediend zijn bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. U dient zich niet ongegrond te baseren op toekomstgerichte verklaringen die slechts betrekking hebben op gebeurtenissen vanaf de datum van dit persbericht. Het Fonds en Tortoise Capital Advisors nemen geen verplichting aan om toekomstgerichte verklaringen publiekelijk bij te werken, tenzij wettelijk voorgeschreven.

Tortoise North American Energy Infrastructure Fund:

De gegevens en commentaren worden enkel aangeboden als informatie voor abonnees en hebben geen contractuele waarde. CHF = Zwitserse frank. Informatie op de website www.tortoiseinternational.com is in zijn geheel onderhevig aan de inhoud van het prospectus, het KIID, de statuten, jaarverslagen en halfjaarlijkse rapporten, die hier of via e-mail naar info@tortoiseadvisors.com kosteloos verkrijgbaar zijn.

Diversificatie is geen garantie voor winst of bescherming tegen verlies in een dalende markt.

Beleggen neemt risico's met zich mee. Kapitaalverlies is mogelijk. De strategie zal primair worden geïnvesteerd in de energiesector en de prestaties kunnen wisselvalliger zijn dan bij deversificatie in verschillende industrieën en sectoren. Bedrijven in de energie-industrie zijn onderhevig aan vele risico's, inclusief maar niet beperkt tot risico's met betrekking tot eigendom van en/of uitvoeringen in bezittingen in energie-infrastructuur, net als kapitaalmarkten, terrorisme, natuurrampen, klimaatverandering, operationele, regelgevende, milieutechnische, vraag-en-aanbodrisico's en prijsschommelingen. De strategie belegt in kleine en middelgrote bedrijven die extra risico's met zich meenemen, zoals beperkte liquiditeit en grotere wisselvalligheid dan grotere bedrijven. Dergelijke beleggingen kunnen onderhevig zijn aan liquiditeitsrisico die de mogelijkheid van de strategie op het verkopen van bepaalde aandelen tegen voorkeursprijzen of op een tijdig moment negatief beïnvloedt. Effecten kunnen fluctueren als reactie op de activiteiten van een individueel bedrijf of als reactie op algemene markt- en/of economische condities, met onder meer de mogelijkheid tot plotselinge of langdurige marktdalingen. Variaties in wisselkoersen tussen de basisvaluta van de onderliggende beleggingen van de strategie en de valuta's van de aandelenklassen kunnen de prestaties van de strategie negatief beïnvloeden. De strategie kan materiële verliezen ervaren als gevolg van menselijke fouten, systeem- en/of processtoringen, ontoereikende procedures of controles. Beleggingen in schuldpapieren dalen normaal gesproken in waarde als de rentepercentages stijgen. Dit risico is vaak groter voor schuldpapieren voor de lange termijn. Belegging in aandelen met een lagere of geen rating vormt een groter risico op kapitaal- of renteverlies en dan belegging in aandelen met een hogere rating. Het fonds wordt alleen aangeboden aan beleggers buiten de Verenigde Staten. De beleggingsdoelen, risico's, toeslagen en kosten van het fonds dienen voorafgaand aan de belegging nauwkeurig te worden overwogen. Het prospectus bevat deze en andere belangrijke informatie over het fonds. Lees het nauwkeurig door voordat u belegt.

Tortoise MLP & Pipeline Fund:

Voorafgaand aan het beleggen in het fonds dienen beleggers hun beleggingsdoelen, tijdhorizons en risicotolerantie te overwegen. De beleggingsdoelen, risico's, toeslagen en kosten van het fonds dienen voorafgaand aan de belegging nauwkeurig te worden overwogen. Het samenvattende en statutaire prospectus bevat deze en andere belangrijke informatie over het fonds. Exemplaren van het prospectus van het fonds kunnen worden verkregen door te bellen met 855-TCA-FUND (855-822-3863) of door www.tortoiseadvisors.com te bezoeken. Lees het nauwkeurig door voordat u belegt. Het fonds is alleen beschikbaar voor beleggers in de Verenigde Staten.

Beleggen in open beleggingsfondsen neemt risico's met zich mee. Kapitaalverlies is mogelijk.

Quasar Distributors, LLC, distributeur voor het Tortoise MLP & Pipeline Fund.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Ketchum
Ben Jones, +44 20 3755 6577
ben.jones@ketchum.com
of
Tortoise
Pam Kearney, 866-362-9331
pkearney@tortoiseadvisors.com

Contacts

Ketchum
Ben Jones, +44 20 3755 6577
ben.jones@ketchum.com
of
Tortoise
Pam Kearney, 866-362-9331
pkearney@tortoiseadvisors.com