A Yahoo 2016-os éve: a celebek, akikre a legtöbben voltak kíváncsiak, a legolvasottabb hírek, a vezető divattrendek és sok minden más

Mi a közös a Donald Trumpban, az olimpiai játékokban, a vezető nélküli autókban és az athleisure öltözködési stílusban?

VÁLASZ: A Yahoo idén 15. alkalommal megjelenő Éves visszatekintése (Year in Review)

Loading media player...

SUNNYVALE, Kalifornia állam, USA--()--A Yahoo (YHOO) ma bejelentette, hogy már elérhető a Yahoo 2016-os évről készített Year in Review (Éves visszatekintés) jelentése. Az idén 15. alkalommal összeállított Éves visszatekintés részletes elemzést ad arról, mi foglalkoztatta 2016-ban leginkább a Yahoo sok millió felhasználóját szerte a világon.

Miről is szólt az idei év? 2016-ban a felhasználók például szurkolhattak a Riói Olimpiai Játékokon részt vevő kedvenceiknek, eldönthették, hogy ki mellé állnak a legismertebb celebek közt dúló viszályokban, megtudhatták, mi okozta a világ néhány legismertebb párjának váratlan szakítását, nyomon követhették, ahogyan a lezser öltözködési stílus átvette az uralmat az ismert divattervezők kollekcióiban, nevethettek a 'Damn Daniel! (Azta, Daniel!) és a fehér Vans cipő' videón - és mindezt a szinte vég nélküli választási kampány közepette. A Yahoo, a Polyvore, a Flickr és a Tumblr adatai alapján készült alábbi összeállítás képet ad arról, mi érdekelte az embereket legjobban 2016-ban.

A hírekben a választási dráma és a világ különböző tájain történt atrocitások domináltak

Nem meglepő, hogy idén a 2016-os amerikai elnökválasztás és az USA megválasztott elnökének, Donald Trumpnak a neve volt a keresőbe a legtöbbször beírt kulcsszó. A legtöbbször keresett személyek 10-es listáján a nők voltak többségben: hat helyet foglaltak el. Köztük volt Gwen Stefani, Jodie Sweetin, Megyn Kelly és a demokrata elnökjelölt, Hillary Clinton. Kim Kardashian-West ebben az évben kissé visszavonultabb életet élt: idén nem róla olvashattunk folyamatosan az interneten, ezért testvére, Khloe először végzett Kim előtt a Yahoon legnépszerűbb Kardashianként. A Roblox nevű szerepjáték, amely már mintegy tíz éve van a piacon, idén felkerült a legkeresettebb témák listájára.

Az újságok főcímeiben legtöbbször szereplő és a Yahoo olvasók által legtöbbször elolvasott hírek a 2016-os politikai eseményekről, valamint a világ legsúlyosabb természeti katasztrófáiról szóltak.

A Yahoon a keresőbe legtöbbször beírt szavak

 

A Yahoo News legolvasottabb hírei

1. 2016-os választás

 

1. A választás napja

2. Donald Trump

 

2. Prince halála

3. Roblox

 

3. Mészárlás a Pulse Nightclubban

4. Gwen Stefani

 

4. Halálos támadás Isztambulban

5. 2016-os Olimpiai Játékok

 

5. Matthew hurrikán

6. Khloe Kardashian

 

6. Rendőri lövöldözés Baton Rouge-ban

7. Megyn Kelly

 

7. Az EgyptAir 804-es járata maradványainak megtalálása

8. Jodie Sweetin

 

8. Trump elleni tiltakozások

9. Kim Kardashian-West

 

9. Clinton e-mailek

10. Hillary Clinton

 

10. Elnöki viták

 

Athleisure, celebviszályok és szuperhősök vonják el figyelmünket a valós világról

A Polyvore globális divatkedvelő és divatszakértő közössége idén az ún. "athleisure" (sportosan elegáns) vonalat részesítette előnyben. A legkedveltebb cikkek 10-es listáján szereplő alapdarabok közé ismét bekerültek az Adidas Superstars és a Nike Air Max Thea cipők és a bomberdzsekik. Az ünnepibb, elegánsabb öltözetek a kifutókon hódítottak, ahol a tüllszoknyák, a köpenyruhák és a 20-as éveket idéző, ún. "gatsby" ruhák voltak a favoritok. A Polyvore-on 2016-ban legnépszerűbb divattrendekről és divatcikkekről, valamint a "muszáj megvenni" darabokból készített összeállításokról további információk a http://blog.polyvore.com/ oldalon találhatók.

Brangelináék idei válása háttérbe szorult az év legnevezetesebb szakítása mögött, amely a zene világának szereplői közt történt: Blake Shelton korábbi és jelenlegi partnerei, Miranda Lambert és Gwen Stefani vezették a Yahoo legnépszerűbb celebek listáját. Persze azért Taylor Swift és Katy Perry, és exeik, Justin Bieber és Selena Gomez is előkelő helyen végzett, 'hála' a celebek közt 2016-ban folyó viszályoknak.(folyt.)

A legnépszerűbb divatcikkek a Polyvore adatai alapján

 

A legnépszerűbb celebek a Yahoo adatai alapján

1. adidas Superstar cipő

 

1. Gwen Stefani

2. Nike Air Max Thea cipő

 

2. Khloe Kardashian

3. Tüllszoknya

 

3. Jodie Sweetin

4. Bomberdzseki

 

4. Kim Kardashian-West

5. Könypenyruha

 

5. Justin Bieber

6. Vállat szabadon hagyó felső

 

6. Taylor Swift

7. Átlátszó sarkú cipő

 

7. Katy Perry

8. Gatsby stílusú ruha

 

8. Miranda Lambert

9. Magas nyakú fürdőruha

 

9. Selena Gomez

10. Műszőrme kabát

 

10. Gigi Hadid

 

2016-ban a zeneipar két forradalmi alakját is elvesztettük: az idén elhunyt David Bowie a zene világának legnépszerűbb alakjait felvonultató lista 1. helyén, Prince pedig a 3. helyen szerepelt. Britney Spears és Lady Gaga, akik három év után jelentkeztek újra albummal, szintén felkerültek a listára. És természetesen nem lenne teljes a felsorolás Queen Bey nélkül, aki szintén szerepelt a Yahoo legnépszerűbb zenészeket megnevező listáján.

Nem volt kétséges, hogy a mozifilmek rajongóinak szükségük van egy szupersztárra, aki átsegíti őket a 2016-os éven; X-Men, Batman, Superman és Amerika Kapitány volt a kedvenc mind a mozivásznon, mind a legkedveltebb mozifilmek rangsorában. A listán szereplő kasszasikerek közt voltak továbbá olyan sci-fik, mint a Szellemirtók és a Suicide Squad - Öngyilkos osztag.

Legnépszerűbb zenészek, a Yahoo Music adatai alapján

 

Legnépszerűbb mozifilmek, a Yahoo Movies adatai alapján

1. David Bowie

 

1. X-Men: Apokalipszis

2. Taylor Swift

 

2. Batman Superman ellen – Az igazság hajnala

3. Prince

 

3. Szellemirtók

4. Kanye West

 

4. Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet

5. Tim McGraw

 

5. Suicide Squad – Öngyilkos osztag

6. Lady Gaga

 

6. Amerika Kapitány: Polgárháború

7. Britney Spears

 

7. Alice Tükörországban

8. Randy Travis

 

8. Jason Bourne

9. Trent Harmon

 

9. Deadpool

10. Beyonce

 

10. A hét mesterlövész

 

Az olimpia a legnépszerűbb sportesemény

A sportcsillagok mozgalmas évet tudhatnak maguk mögött. Az olimpia gyakran szerepelt a főcímekben, többek közt Shawn Johnson tornász egy régi, félreértelmezett fényképe, a Hope Solo fényképei miatti botrány és az USA férfi kosárlabda-válogatottjának egy brazil bordélyban tett látogatása kapcsán A boxlegenda Muhammad Ali és a fiatal MLB sztár, Jose Fernandez halála szintén a legtöbbet olvasott sporthírek közé tartozott.

A legtöbbet olvasott sporthírek a Yahoo Sports adatai alapján

1. Shawn Johnson magyarázata az ikonikus olimpiai képről

2. Az első helyezett dzsúdóbajnokot, Dirk Van Tichelt, a győzelem ünneplése során érte támadás

3. Jose Fernandez motorcsónakbalesete és halála

4. Az olimpiai verseny nézői kifütyülték Hope Solot

5. Elhunyt Padres Infielder felesége, Yangervis Solarte

6. Michael Jordan nyilatkozata a rendőrségi lövöldözésekről

7. Az USA kosárlabdacsapatának látogatása egy riói bordélyban

8. 74 éves korában elhunyt Muhammad Ali

9. Kevin Durant csatlakozik a Warriors-hoz

10. Ronda Rousey vesztesége

 

Mik a legérdekesebb márkák? A technológiai ágazat innovációi vitték a pálmát

Ahogyan várható volt, az Apple iPhone 7 és 7 Plus okostelefonjának megjelenése volt a legnépszerűbb téma idén a Yahoo Finance oldalán. A folyamatosan fejlődő technológiai ágazatot számos forradalmi újdonság, vita és újítás tartotta forrongásban 2016-ban, melyeknek köszönhetően a Facebook, a Twitter, az Amazon, a Tesla és az Alibaba az idei év leggyakrabban említett cégei lettek.

A legnépszerűbb cégek a Yahoo Finance adatai alapján

1. Apple

2. Facebook

3. Twitter

4. Bank of America

5. Amazon

6. Tesla

7. Alibaba

8. Valeant Pharmaceuticals

9. Ford

10. Wells Fargo

 

A legjobb fényképészek megörökítik a minket körülvevő világ szépségét

A 2016-os év legjobb 25 Flickr fényképe az ez évben feltöltött több milliárd kép közül gondos mérlegelés alapján került kiválasztásra, melynek során fontos tényező volt a közösségi mondandó és a néző figyelmének megragadása. A közös a kies portugáliai Aveiro lagúnáról készült 1. helyezett fényképben és a zsúfolt Párizsban lévő Luxembourg palotát megörökítő 9. helyezett képben az, ahogyan a fényképész szemével nézve felfedezhetjük környezetünk rejtett szépségeit.

Mémek … Kapcsolatok … Fandom ...Wha? - A Tumblr 2016-ban legnépszerűbb közösségei

2016-ban az identitás volt a legnépszerűbb téma a Tumblr közösségekben, ezért nem is meglepő, hogy a Legjobb 2016-os mém a Tag Yourself volt - a popkultúra befolyása nyomán a felhasználók tömegével választották ki azt a mémet, amellyel leginkább azonosulni tudtak. A leggyakrabban megvitatott társadalmi kérdésnek ez évben a feminizmus bizonyult. A Tumblr legnépszerűbb fandomjairól (rajongótábor) és az ezzel kapcsolatos 2016-os trendekről a következő címen állnak rendelkezésre részletek: tumblr.com/2016.

Mi a véleménye a Yahoo Éves visszatekintéséről? Kérjük, tudassa velünk a közösségi oldalakon a #Yahoo2016inReview hashtag használatával.

Amit a Yahoo Éves visszatekintés jelentése elkészítésének módszereiről tudni kell…

A Yahoo Éves visszatekintés című jelentése elkészítése céljából szerkesztőink elemezték a Yahoo keresési lekérdezéseket és a Yahoo Media cikkek olvasóinak reakcióit egy sor tényező alapján, ideértve az abszolút mennyiségeket és a korábbi időszakhoz viszonyított növekedést. Ennek a vizsgálatnak az a célja, hogy megállapíthassuk, melyek a legnépszerűbb témák, és milyen trendek érvényesülnek. Az egyes egyének soha nem kerülnek azonosításra, kereséseik, valamint, hogy milyen cikkeket olvasnak el, mindig név nélkül kerülnek feldolgozásra. A legtöbbet keresett kategória a rákeresések számán alapul. A legnépszerűbb főcímek kategória a legnagyobb olvasótábort vonzó cikkek és történetek kategóriája.

Amit a Yahoo-ról tudni kell…

A Yahoo a digitális információk világában eligazítást nyújtó webkalauz, amelynek elsődleges célja, hogy keresési, kommunikációs és digitális tartalmakat biztosító eszközei révén tájékoztassa, összekapcsolja és szórakoztassa felhasználóit. A Yahoo nagy mértékben személyre szabott tartalmakkal igyekszik biztosítani, hogy az emberek szerte a világon többféle eszközön keresztül is, legyen az mobileszköz vagy asztali számítógép, tájékozódhassanak az őket érdeklő témákról és eseményekről. Ugyanakkor a Yahoo adatokon és tartalmakon alapuló, hatékony és fejlett hirdetési technológiája révén a hirdetőket is összeköti a célközönségükkel. A Yahoo központja a kaliforniai Sunnyvale városában található, és Észak- és Dél-Amerikában, az ázsiai csendes-óceáni térségben (APAC), valamint Európában, a Közel-Keleten és Afrikában (azaz az EMEA régióban) egyaránt működnek irodái. További információkért kérjük, látogasson el sajtószobánkba (pressroom.yahoo.net) vagy olvassa a cég blogbejegyzéseit (yahoo.tumblr.com).

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Yahoo
Kym Lino, 518-669-2017
klino@yahoo-inc.com

Contacts

Yahoo
Kym Lino, 518-669-2017
klino@yahoo-inc.com