MPEG LA begint project voor CRISPR-licenties

DENVER--()--Wereldleider in licenties MPEG LA, LLC heeft vandaag een project aangekondigd dat tegemoetkomt aan de vraag naar een efficiënt, volledig licentiepakket voor CRISPR, een doorbraaktechnologie waarmee cel-DNA snel en goedkoop kan worden samengesteld. Sommige CRISPR-patenten zijn op dit moment onderwerp van een geschil voor de US Patent and Trademark Office tussen patenthouders en indieners van een patentaanvraag.

“Het brede scala aan mogelijke toepassingen van CRISPR in de geneeskunde en landbouw en het gestaag groeiende intellectuele eigendom op dat vlak, wijzen op de noodzaak van één punt voor licenties dat het risico op conflicten vermindert en wetenschappers en bedrijven efficiëntie, transparantie en voorspelbaarheid oplevert”, zei ceo en president van MPEG LA Larry Horn. “Onze wereldwijde infrastructuur, reputatie van onafhankelijkheid, ervaring, onpartijdigheid en resultaten en onze banden met de industrie en wetenschap levere MPEG LA een goede uitgangspositie op voor een licentiesysteem voor de levenswetenschappelijke markt, zoals eerder lukte met digitale video voor consumentelektronica.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

MPEG LA, LLC
Tom O’Reilly, 303-200-1710
Fax: 301-986-8575
toreilly@mpegla.com

Contacts

MPEG LA, LLC
Tom O’Reilly, 303-200-1710
Fax: 301-986-8575
toreilly@mpegla.com