Bitmovin introduceert eerste video-infrastructuur-API voor ontwikkelaars

The Bitmovin Infrastructure solution (Photo: Business Wire)

PALO ALTO, Calif.--()--Bitmovin, aanbieder van infrastructuur voor videostreaming, heeft vandaag een nieuwe API uitgegeven. Deze API koppelt het succesvolle video-encoding en de video player aan een nieuw analyse-instrument voor videoprestaties en laat dit integreren bij verschillende aanbieders van opslag en contentleveringsnetwerken. Het resultaat is een complete API voor video-infrastructuur die de ontwikkeling en aanlevering van webbased video verregaand vereenvoudigd. Dat geldt voor live-video, VOD, 360 en virtual reality.

De term video-infrastructuur verwijst naar alle onderdelen die zijn vereist voor de aanlevering van adaptieve gestreamde video’s in een online-omgeving. De keten begint met een videobestand, die is gecodeerd in een adaptief streamingformat (meestal MPEG-DASH en/of HLS). Daarna wordt het overgebracht naar een vorm van online opslag (AWS S3, FTP, Aspera, etc.) Vanuit dat punt worden de bestanden verspreid via een contentleveringsnetwerk, of CDN (Akamai, Level3, CloudFront, etc.) die de video bij een gebruiker brengt. Deze ziet de video met een adaptieve speler als HTML5 Player. Het laatste puzzelstukje vormen de analysemiddelen die het gedrag van gebruikers in kaart brengen. Bovenop deze infrastructuur komt nog een laag technologieën die vaak nodig zijn. Dit kan versleuteling zijn (voor het behoud van digitale rechten), verwerking van reclame, VR of aansturing voor 360°-video, ondertiteling en veel meer.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Press Contact US
Stefan Lederer, +1-650-443-8956
stefan.lederer@bitmovin.com
Sk ype: stefan-lederer
Twitter: @slederer
of
Press Contact EMEA/AP
Tristan Boyd, +43-463-203-014
tristan.boyd@bitmovin.com
Twitte r: @BoydTristan

Contacts

Press Contact US
Stefan Lederer, +1-650-443-8956
stefan.lederer@bitmovin.com
Sk ype: stefan-lederer
Twitter: @slederer
of
Press Contact EMEA/AP
Tristan Boyd, +43-463-203-014
tristan.boyd@bitmovin.com
Twitte r: @BoydTristan