Takeda investeert meer dan 100 miljoen euro in productiefaciliteit voor dengue-vaccin

KONSTANZ, Duitsland & OSAKA, Japan--()--Takeda Pharmaceutical Company Limited (TOKYO:4502) (“Takeda”) heeft vandaag bekendgemaakt dat het meer dan 100 miljoen euro investeert in een nieuwe, nog te bouwen productiefaciliteit in het Duitse Singen voor een dengue-vaccin. Takeda zet daarmee een grote reichting de vervulling van behoeften in de bestrijding van dengue. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is dengue de snelst groeiende ziekte die door muggen wordt verspreid. Veertig procent van de wereldbevolkin loopt het risico op het dengue-virus, dat jaarlijks naar schatting 390 miljoen infecties veroorzaakt en meer dan twintigduizend levens eist.

“Deze investering in een fabriek verstevigt de steun van Takeda aan een mondiale vaccinstrategie, met de nadruk op dengue. De nieuwe fabriek voorziet miljoenen mensen van een medicijn dat tegemoet komt aan gigantische onvervulde behoeften. Het onderstreept onze toewijding aan een beter leven voor mensen overal ter wereld”, zei Thomas Wozniewski, hoofd van het onderdeel Global Manufacturing & Supply van Takeda.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media Contacts:
Takeda Pharmaceutical Company Limited
Tsuyoshi Tada, +81 (0) 3-3278-2417
tsuyoshi.tada@takeda.com

Contacts

Media Contacts:
Takeda Pharmaceutical Company Limited
Tsuyoshi Tada, +81 (0) 3-3278-2417
tsuyoshi.tada@takeda.com