Nuvias versterkt toonaangevende status als distributeur in de regio EMEA met de winst van meerdere awards

SIPHON, Wick Hill en Zycko, gezamenlijk onderdeel van de Nuvias Group van gespecialiseerde distributeurs voor de gehele regio EMEA, slepen prestigieuze branche-awards in de wacht

Paul Eccleston, Chief Executive Officer (CEO) Nuvias Group "...the industry leading solutions and services that all companies in the Group provide are available to channel partners across EMEA." (Photo: Business Wire)

LONDEN--()--Alle drie de bedrijven uit de Nuvias Group, een prominente distributeursgroep, actief binnen de gehele regio EMEA, die een nieuwe norm stelt op het gebied van specialistische distributie in de IT-sector, hebben bekendgemaakt dat ze belangrijke prijzen voor het jaar 2016 in de wacht hebben gesleept.

SIPHON, specialist op het gebied van Unified Communications (UC) veroverde de 24e plaats op de UK Technology Fast 50, de prestigieuze lijst van snelst groeiende technologiebedrijven in het Verenigd Koninkrijk, opgesteld door Deloitte. Beveiligingsspecialist Wick Hill ontving de prestigieuze titel Security Distributor of the Year 2016 van CRN voor de derde keer op rij, hetgeen nog door geen enkel ander bedrijf is gepresteerd. En Zycko, specialist op het gebied van geavanceerde netwerktechniek, ontving twee channe- lawards van Lifesize®, een internationale innovator op het gebied van technologie voor videoconferencing. Zycko won de awardsEMEA Distributor of the Year 2016 en EMEA Marketing Partner 2016.

Paul Eccleston, CEO van Nuvias, verklaarde het volgende: “Deze awards zijn een indicatie van de uitstekende prestaties die in 2016 zijn geleverd door alle bedrijven in de Groep en zijn illustratief voor hun inzet en vermogen tot het leveren van topkwaliteit aan channelpartners. Twee van deze awards zijn weliswaar afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, maar alle toonaangevende oplossingen en services die door Groep worden geleverd zijn beschikbaar voor channelpartners in de gehele regio EMEA. Alleen al in de laatste paar maanden hebben we bijvoorbeeld contracten voor de gehele regio EMEA gesloten met Malwarebytes, Nokia en HID Global. De awards tonen ook aan dat de opname van alle drie bedrijven in Nuvias, als vooruitziende organisaties met een focus op innovatie en technische topprestaties en het vermogen om te voldoen aan de behoeften van channel- en vendorpartners, de juiste stap is geweest.”

SIPHON

SIPHON, een toonaangevend bedrijf op het gebied van integratie van UC-oplossingen en -technologie voor channelactiviteiten, veroverde de 24e plaats op de door Deloitte opgestelde lijst van snelstgroeiende technologiebedrijven in het Verenigd Koninkrijk. Dit is het tweede achtereenvolgende jaar dat SIPHON voorkomt op de Deloitte UK Technology Fast 50.

De Deloitte UK Technology Fast 50 is een ranglijst van de 50 snelstgroeiende technologiebedrijven in het Verenigd Koninkrijk. Bij deze ranglijst draait alles om groei en het bekronen van innovatie en ondernemerschap. De posities op de ranglijst worden bepaald op basis van omzetgroei over een periode van vier jaar tot aan 31 mei 2016. In deze periode groeide SIPHON met maar liefst 723%.

David Cobb, Lead Partner voor de programma's Deloitte UK Technology Fast 50 en Technology Fast 500 EMEA, merkt op: “Een plaats op de Deloitte UK Technology Fast 50 is een bewijs van de toewijding van een bedrijf tot technologie. Met een groeipercentage van 723% over een periode van vier jaar heeft SIPHON bewezen dat de leiding van het bedrijf beschikt over de visie en vastberadenheid om te groeien in uitdagende omstandigheden.”

Steve Harris, Managing Director van SIPHON merkt op: “Het is een eer en voorrecht opnieuw een plaats te hebben op de Deloitte UK Technology Fast 50. De grote groei die door deze award wordt bekroond maakt duidelijk dat een groot en groeiend aantal channelpartners binnen de sector Unified Communications (UC) ons ziet als een betrouwbare technologiepartner voor een breed aanbod van oplossingen voor cloud en Microsoft Skype voor Bedrijven (SfB) en meer recentelijk ook voor video en samenwerking.”

Wick Hill

Wick Hill, een toonaangevende internationale value-added distributeur gespecialiseerd in beveiliging, veroverde de titel CRN Security Distributor of the Year voor het derde jaar op rij. Dit is nog nooit eerder door een bedrijf gepresteerd Een greep uit de vele prestaties in 2016 die ertoe leidden dat de titel opnieuw werd toegekend aan Wick Hill:

  • 34% groei van de omzet in het Verenigd Koninkrijk, met verbeterde services aan reseller- en vendorpartners.
  • Opgenomen op de lijst 1000 Companies to Inspire Britain van de Londense aandelenbeurs(voor het tweede jaar op rij).
  • Aanzienlijk hogere omzet bij veel vendors en resellers, met als voorbeeld de fenomenale omzetgroei van 93% voor channelpartner Rockford IT.
  • Introductie van een baanbrekend Partner Enablement Portal (PEP), waarop materiaal van verschillende vendors bijeen wordt gebracht en waarop een uitgebreide mix van marketingautomatisering, hoogwaardig materiaal en effectieve rapportage wordt aangeboden aan channelpartners. Een van de resellers merkte op: “Mede dankzij het PEP is de omzet het afgelopen jaar met maar liefst 290% gegroeid.”
  • 40 jaar actief in de IT-sector.
  • Nieuw kantoor in Wenen.
  • Exposant op Infosecurity Europe, met vendor- en resellerpartners op de stand, waarbij potentiële orders ter waarde van meer dan € 2,9 miljoen in de wacht werden gesleept.

Ian Kilpatrick, EVP van Cyber Security bij de Nuvias Group en Chairman van de Wick Hill Group merkt op:

“Dit is een sterk begeerde titel en ik ben uiterst trots op het gehele team dat de verbluffende en unieke prestatie heeft geleverd om de titel CRN Security Distributor of the Year voor het derde jaar op rij te winnen. Het is een bekroning van wat we hebben bereikt voor vendor- en channelpartners in het Verenigd Koninkrijk en in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, en van wat we momenteel doen binnen de gehele regio EMEA als onderdeel van de Nuvias Group.”

Zycko

Zycko, een internationale gespecialiseerde distributeur van geavanceerde netwerkoplossingen, veroverde de Lifesize® EMEA Distributor of the Year 2016 award en EMEA Marketing Partner 2016 award.

David Galton-Fenzi, CCO van Nuvias en CEO van Zycko merkt op: “Het feit dat we opnieuw zijn erkend door Lifesize voor onze toewijding en de kwaliteit van de dienstverlening aan onze channelpartners inspireert ons om door te gaan met innoveren en een serviceportfolio van wereldklasse te ontwikkelen, dat consistent wordt geleverd binnen de gehele regio EMEA. De erkenning die we hebben ontvangen is niet alleen een weerspiegeling van ons succes, maar ook van het succes van onze klanten. Hieruit blijkt wel hoe groot de vastberadenheid van onze teams is om een verschil te maken.”

Craig Malloy, CEO van Lifesize, voegt toe: “Onze partners zijn uiterst waardevol voor Lifesize. Het vervult ons met trots Zycko, een bedrijf uit de Nuvias Group waarmee we al heel lang samenwerken, te eren met deze twee awards als beloning voor de consistente kwaliteit van de services en marketing die door Zycko wordt geleverd aan het resellerkanaal, en het uitzonderlijke momentum dat het bedrijf heeft gecreëerd op het gebied van het verhogen van de productiviteit op de werkvloer in organisaties van alle soorten en maten.”

Als meer dan tien jaar lang is Lifesize toonaangevend op het gebied van samenwerking via video. Het bedrijf levert hoogwaardige oplossingen om mensen bij elkaar te brengen. Gevoed door een passie voor aanhoudende innovatie en een obsessie voor het succes van klanten, biedt Lifesize videoconferencing die zijn weerga niet kent, met een combinatie van een best-in-class op de cloud gebaseerde toepassing voor videocommunicatie met plug-and-play, gebruiksvriendelijke HD-camera- en telefoonsystemen voor elke vergaderruimte.

Over de Nuvias Group

Nuvias Group is een hoogwaardig distributiebedrijf dat de gehele regio EMEA bestrijkt en een nieuwe norm stelt op het gebied van internationale gespecialiseerde distributie in de IT-sector. Het bedrijf heeft een platform gecreëerd voor de levering van een consistent, hoogwaardig, servicegericht en oplossingsrijk portfolio in de gehele regio EMEA. Hiermee kunnen partner- en vendorcommunity's klanten voorzien van ongeëvenaarde zakelijke ondersteuning en worden nieuwe normen voor succes in het kanaal gesteld.

De Group bestaat momenteel uit Wick Hill, een bekroonde value-added distributeur met een sterke specialisatie in beveiliging; Zycko, een bekroonde gespecialiseerde EMEA-distributeur met focus op geavanceerde netwerken; en SIPHON Networks, een bekroonde UC-integrator van oplossingen en technologieën voor het kanaal. De bedrijven beschikken alle drie over aantoonbare ervaring op het gebied van het leveren van innovatieve technologische oplossingen van leveranciers van wereldklasse en het leveren van marktgroei aan vendorpartners en klanten. De Group telt zeventien regionale kantoren binnen de regio EMEA en bedient ook andere landen door middel van deze kantoren. De omzet bedraagt meer dan US$ 330 miljoen.

ENDS

Alle handelsmerken zijn het eigendom van de respectievelijke eigenaars.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Pers:
Annabelle Brown, 01326 318212
e-mail pr@nuvias.com
Wick Hill https://www.wickhill.com
Zycko http://www.zycko.com
SIPHON http://www.siphonnetworks.com

Contacts

Pers:
Annabelle Brown, 01326 318212
e-mail pr@nuvias.com
Wick Hill https://www.wickhill.com
Zycko http://www.zycko.com
SIPHON http://www.siphonnetworks.com