AXIS Capital kondigt de overname van Aviabel aan

Internationale gespecialiseerde risicoverzekeraar verwerft vooraanstaande Europese gespecialiseerde luchtvaartverzekeraar en -herverzekeraar

PEMBROKE, Londen & BRUSSEL--()--AXIS Capital Holdings Limited ('AXIS Capital') (NYSE: AXS) heeft vandaag aangekondigd dat de onderneming heeft ingestemd om de vooraanstaande leider in luchtvaartverzekering en -herverzekering Aviabel te verwerven. Hiermee wordt de schaal en de relevantie van het bedrijf in de wereldwijde luchtvaartmarkt vergroot. Het merk 'Aviabel', inclusief het Nederlandse merk 'NLP' ('Nederlandse Luchtvaartpool') blijft behouden, terwijl het in België gevestigde Aviabel de voortdurende uitbreiding van de luchtvaartactiviteiten van AXIS Insurance wereldwijd zal ondersteunen. AXIS zal de vestigingen van het bedrijf in Brussel en Amsterdam handhaven. De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder en overige gebruikelijke voorwaarden.

“AXIS zet zich in voor de luchtvaartmarkt inop lange termijn, en door middel van deze overname vergroten we onze schaal en marktrelevantie. Aviabel is een zeer bekend en gerespecteerd merk. Haar portfolio vult onze bestaande activiteiten aan, breidt onze aanwezigheid in de algemene luchtvaart en in het segment van de lichte luchtvaarttuigen uit en verhoogt onze geografische aanwezigheid in de luchtvaart ,” aldus Mark Gregory, CEO van de internationale divisie van AXIS Insurance. “Aviabel is ook een perfecte fit in cultureel opzicht: net zoals AXIS is het een gespecialiseerd bedrijf dat ondernemend en flexibel is en dat de hoogste prioriteit geeft aan haar klanten en medewerkers.”

Aviabel heeft meer dan 80 jaar ervaring in het leveren van verzekerings- en herverzekeringsoplossingen voor de algemene luchtvaartsector en heeft een portfolio van partners en klanten verspreid over de hele wereld met bruto geboekte premies van circa € 50 miljoen. Tot de producten en diensten van het bedrijf behoren de algemene luchtvaart, luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, piloten en bemanningen, en algemene ruimtevaart.

“Onderdeel worden van AXIS biedt ons de mogelijkheid om te profiteren van de financiële kracht en de middelen van een wereldwijde onderneming en om de diensten en programma's die wij aanbieden aan onze klanten en onze medewerkers aanzienlijk te optimaliseren,” verklaarde Cécile Coune, CEO van Aviabel. “Bovendien is AXIS een bedrijf met een sterk inzicht in de hedendaagse voortdurend veranderende verzekeringsmarkt en haar directie heeft een duidelijke visie over de toekomst van de industrie. Dit is het begin van een boeiend, nieuw hoofdstuk voor Aviabel, ons team en onze klanten.”

Over AXIS Capital

AXIS Capital is een op Bermuda gevestigde wereldwijde leverancier van gespecialiseerde verzekeringen en herverzekeringen met een eigen vermogen per 30 september 2016 van $ 6,0 miljard en met overige vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Singapore, het Midden-Oosten, Canada en Latijns-Amerika. Haar operationele dochterondernemingen hebben een rating gekregen van 'A+' ('Strong') van Standard & Poor's en 'A+' ('Superior') van A.M. Best. Ga voor meer informatie over AXIS Capital naar onze website op www.axiscapital.com. Volg AXIS Capital op LinkedIn.

Over Aviabel

Aviabel is een vooraanstaande, onafhankelijke en gespecialiseerde luchtvaartverzekeraar en -herverzekeraar met vestigingen in Brussel en Amsterdam. Aviabel heeft een 'A-' (Stable) rating van Standard & Poor's en een 'A-' (Excellent) rating van A.M. Best behaald. Aviabel NV/SA is een naamloze vennootschap naar Belgisch recht, met maatschappelijke zetel te Louizalaan 54, 1050 Brussel (België), en geregistreerd bij de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer 0403.248.004 (RPR Brussel). Aviabel is een verzekerings- en herverzekeringsonderneming goedgekeurd door de Nationale Bank van België onder het nummer 0361. Ga voor meer informatie over Aviabel naar www.aviabel.com en volg Aviabel op LinkedIn en Twitter.

De tekst van deze bekendmaking is een vertaling van de officiële aankondiging in de originele taal (Engels).Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Investeerder:
AXIS Capital Holdings Limited
Linda Ventresca, (441) 405-2727
info@axiscapital.com
of
Media:
Kekst
Michael Herley, (212) 521-4897
michael.herley@kekst.com

Contacts

Investeerder:
AXIS Capital Holdings Limited
Linda Ventresca, (441) 405-2727
info@axiscapital.com
of
Media:
Kekst
Michael Herley, (212) 521-4897
michael.herley@kekst.com