Dimension Data publiceert IT-vooruitzichten voor 2017

De focus op digitaal blijft de voornaamste trend binnen de IT-sector in het komende jaar

Loading media player...

Dimension Data’s Top 5 Digital Business Trends

BARNEVELD, Nederland--()--Dimension Data, wereldwijd leverancier van ICT-oplossingen en -diensten, heeft vandaag haar belangrijkste IT-vooruitzichten voor 2017 gepubliceerd. De focus op digitaal blijft de voornaamste trend binnen de sector in het komende jaar.

Volgens Ettienne Reinecke, Chief Technology Officer van Dimension Data, draait het bij digitaal om het bouwen van klantgebaseerde bedrijfsmodellen binnen de IT, waaronder het netwerk, datacenter, applicaties en overige infrastructuuronderdelen, waarbij de klant centraal staat. Dit kan zowel op locatie bij de klant als in de cloud zijn. “Tegenwoordig is er geen sprake meer van een digitale strategie. We spreken nu van een strategie in een digitale wereld. En hoewel het digitale tijdperk voor sommige organisaties een zekere mate van onzekerheid met zich meebrengt, opent het ook deuren naar interessante kansen en luidt het een tijdperk in van onbegrensde mogelijkheden.”

Reinecke noemt eigendom en toegankelijkheid tot data – én metadata – als een van de belangrijkste thema's. “In het jaar dat voor ons ligt, zullen zeggenschap over en eigendom van data en metadata een belangrijk onderwerp van gesprek, en mogelijk zelfs een twistpunt worden.

Dat komt doordat data en metadata voor organisaties goud waard zijn als ze dieper inzicht willen verkrijgen in het gedrag van klanten. Daarnaast stellen metadata organisaties in staat specifieke gedragspatronen te herkennen, bedrijfsinformatie af te leiden en weloverwogen zakelijke beslissingen te nemen.”

Hierdoor gaan organisaties steeds zorgvuldiger met hun metadata om en hanteren ze een strikt beleid met betrekking tot wie toegang tot deze metadata heeft. “Organisaties willen het eigendom van en de zeggenschap over hun data niet alleen veiligstellen om compliancy-redenen, maar ook om er analyse mee te kunnen uitvoeren. We verwachten dat dit zal leiden tot interessante discussies tussen bedrijven en hun cloudleveranciers. Bijvoorbeeld over de vraag waar de grenzen met betrekking tot het eigendom liggen, met name als het gaat om metadata. We voorzien dat deze kwestie zal leiden tot enig duw- en trekwerk tussen de verschillende partijen.”

Enkele andere IT-trends die volgens Dimension Data naar voren zullen komen in 2017, zijn:

 • Intelligentie drijft voorspellende cybersecurity
  Cybercrime is big business. De afgelopen jaren hebben cybercriminelen veel van hun onrechtmatig verkregen inkomsten geherinvesteerd in de ontwikkeling van nog geraffineerdere tactieken, met behulp van geavanceerdere technologieën. Ondanks de voortdurende innovatie op het gebied van cybersecurity, loopt men met veel van de inspanningen nog steeds achter de feiten aan. Cybersecurity zal meer voorspellend dan proactief worden.
 • Machines zullen een geïntegreerd onderdeel vormen van de werkomgeving van morgen
  Op de arbeidsmarkt is een nieuwe generatie te vinden. En dan hebben we het niet over de ‘millennials’ of zelfs Gen Z, maar over machines. Het zal niet lang meer duren voordat holografie, augmented reality en virtual reality de stap van B2C naar B2B zullen maken. Bovendien zullen deze technologieën in de komende twee tot drie jaar de aanzet geven tot een fundamentele transformatie van de werkomgeving.
 • Door het Internet of Things (IoT) wordt de belofte van big data gerealiseerd
  Het Internet of Things is de belofte van big data aan het realiseren. Het komt steeds vaker voor dat big data-projecten binnen een jaar meerdere updates doorlopen, en dat wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door het IoT. Het IoT maakt het namelijk mogelijk specifieke patronen te bestuderen die leiden tot specifieke zakelijke resultaten, en dit moet in toenemende mate realtime gedaan worden. Hierdoor wordt investeren in big data-projecten steeds aantrekkelijker en levert het sneller rendement op.
 • Containertechnologie is de nieuwe factor in het datacenter die alles verandert en een essentiële factor voor hybride IT
  In 2017 zullen we een toename in het gebruik van containers zien, maar de overgang naar een volledig in containers opgedeelde wereld zal nog wel enkele jaren in beslag nemen. Daarnaast zullen we een toename zien in het gebruik van Network Functions Virtualisation (NFV) bij het introduceren van cloudfunctionaliteit in bestaande netwerken, en zullen we zien dat nieuwe netwerken steeds vaker worden ingericht met de hybride cloud in gedachten.

  Bekijk

onze video en naar dimensiondata.com/ITtrends voor meer informatie over de IT-vooruitzichten van Dimension Data voor 2017.

Volg ons op
Twitter
Facebook
LinkedIn

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Dimension Data Nederland
Erik Bakker
T: 0342 402 546
E: erik.bakker@dimensiondata.com
of
LVTPR
Michael Ros / Kirsten Meij
T: 030 65 65 070
E: dimensiondata@lvtpr.nl

Contacts

Dimension Data Nederland
Erik Bakker
T: 0342 402 546
E: erik.bakker@dimensiondata.com
of
LVTPR
Michael Ros / Kirsten Meij
T: 030 65 65 070
E: dimensiondata@lvtpr.nl