Delticom AG/Probanden.nl: Originele banden en alternatieven - zakelijke klanten van Probanden.nl kunnen met onafhankelijk advies en een omvangrijk assortiment punten scoren

  • Bundesverband Reifenhandel und Vulkaniseur-Handwerk e.V. (Duitsland): Gebruik van banden zonder OE-merk betekent verlies van veiligheid of garantie.
  • Kans voor onafhankelijke zakelijke klanten van Probanden.nl: op de vraag toegespitst advies en een omvangrijk assortiment - van voordelige kwaliteitsbanden en de beste merken tot OE-gecertificeerde banden.

HANNOVER, Duitsland--()--Volgens de nieuwste berichten van de Duitse vakpers voor de bandenhandel beschuldigt de Duitse Bundesverband Reifenhandel und Vulkaniseur-Handwerk e.V. (BRV) de praktijken van merkgebonden garages ervan „op agressieve wijze“ originele banden te promoten. Volgens deze berichten is door die bedrijven de verkeerde indruk gewekt dat alleen originele banden zijn toegestaan voor de daarmee uitgeruste voertuigen en dat gebruik van andere banden gepaard gaat met verlies van veiligheid of garantie.

„In principe zijn alle banden geoorloofd waarvan de specificaties voldoen aan de Europese overeenkomsten. Gegevens die betrekking hebben op een bepaalde fabrikant zijn - met enkele uitzonderingen - alleen maar aanbevelingen,“ zegt Andreas Faulstich, hoofd B2B bij Probanden.nl. „Merkgebonden handelaren hebben er vanzelfsprekend net als fabrikanten van originele banden een gerechtvaardigd interesse in dat hun producten met voorrang worden aangeprezen. Onafhankelijke handelaren en garages kunnen daarentegen door gedifferentieerd, neutraal advies punten scoren en de producenten en soorten banden daarbij betrekken. Want welke banden voor de eindklant de beste zijn, is afhankelijk van diens voorkeuren en van het individuele rijprofiel.

OE-banden zijn ontstaan uit de samenwerking tussen banden- en autoproducenten; het zijn speciaal op bepaalde voertuigen en rij-eigenschappen afgestemde modellen, die wat betreft attributen deels duidelijk afwijken van de modellen op de aftermarkt. Zo kunnen OE-banden bijvoorbeeld speciaal op duurzaamheid of op minimalisering van geluid zijn gericht. „OE-modellen zijn tegenwoordig heel populair onder automobilisten, vooral die met auto‘s in de duurdere klassen. Dat er ook alternatieven zijn die via het automobielbedrijf verkrijgbaar zijn, weten de meeste mensen niet,“ aldus Faulstich. „Zakelijke klanten van Probanden.nl kunnen het gehele marktspectrum aanbieden, of het nu om topmerken, voordelige kwaliteitsbanden of om originele banden gaat. Uw voordeel: OE-banden zijn bij Probanden.nl tegen betere voorwaarden te verkrijgen dan bijvoorbeeld via automobielbedrijven of autofabrikanten. Daardoor is een voor de eindklant aantrekkelijker prijs mogelijk, met een interessante winst voor de handelaar.

Dankzij de snelle levering, gemakkelijke retourmogelijkheden en vele betalingsopties kunnen zakelijke klanten van Probanden.nl op die manier ook zonder eigen magazijn flexibel op behoefte en vraag reageren. „Op die manier kunnen zakelijke kansen worden gegrepen en bestaande klantbetrekkingen worden verdiept“, zegt Faulstich. „De registratie als zakelijke klant bij Probanden.nl is gratis - probeer het gewoon eens!“

Over Probanden.nl

Probanden.nl is de exclusieve Nederlandse webshop van Delticom AG voor garages, handelaars, groothandelaars en service-/montagestations met banden van alle types en auto-accessoires. Met meer dan 15 jaar competentie in de verkoop van banden online biedt het B2B-team van Probanden.nl zijn bedrijfsklanten een uitstekend uitgebreid assortiment aan banden voor personenwagens en motorfietsen van alle merken en maten voor alle types voertuigen: voor bestelwagens,vrachtwagens en bussen, speciale banden, wielen met banden, wisselstukken voor personenwagens en accessoires, motorolie en accu‘s. Handelaars profiteren niet alleen van goede aankoopvoorwaarden, maar ook van tijdsbesparende zoekfuncties in de webshop, een hoge beschikbaarheid, een betrouwbare levering dankzij eigen opslagdepots en ook een eenvoudige aanmelding en gebruik zonder verborgen kosten – vanaf de eerste band.

Informatie over het bedrijf: www.delti.com

Bandentests: www.autobandentest.com

Contacts

insignis Agentur für Kommunikation GmbH (GPRA)
Henning Jahns
Tel.: +49-511-132214-14
Fax: +49-511-132214-99
delticom@insignis.de
of
Delticom AG
Anne Lena Peters
Tel.: +49-511-93634-8909
Fax: +49-511-93634-8301
anne.lena.peters@delti.com

Release Summary

Original equipment (OE) tyres and alternatives – Yourtyres.co.uk’s wholesale customers can score points with independent advice and comprehensive product ranges.

Contacts

insignis Agentur für Kommunikation GmbH (GPRA)
Henning Jahns
Tel.: +49-511-132214-14
Fax: +49-511-132214-99
delticom@insignis.de
of
Delticom AG
Anne Lena Peters
Tel.: +49-511-93634-8909
Fax: +49-511-93634-8301
anne.lena.peters@delti.com