Nieuwe GOLD-behandelingsaanbevelingen voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD) bevatten het gebruik van endobronchiale kleppen voor de behandeling van patiënten met emfyseem

REDWOOD CITY, Calif.--()--The Global Initiative for Chronic Obstructive Lung Disease (GOLD) heeft deze week een aanzienlijke herziening van zijn managementaanbevelingen voor chronic obstructive pulmonary disease (COPD) uitgevaardigd die, voor de eerste keer, bronchoscopische verkleiningen van het longvolume door middel van het gebruik van endobronchiale kleppen als een behandeloptie voor patiënten met voortschrijdend emfyseem en geen collaterale beademing omvat. De bijgewerkte aanbevelingen zijn gebaseerd op nieuw klinisch bewijs dat in de afgelopen 15 maanden is gepubliceerd en dat de Zephyr® Endobronchial Valve (EBV) ondersteunt, inclusief drie gerandomiseerde onderzoeken met een controlegroep (BeLieVeR-HIFi , STELVIO and IMPACT).

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Chronic Communications
Michelle McAdam, (949) 545-6654 of (310) 902-1274
michelle@chronic-comm.com

Contacts

Chronic Communications
Michelle McAdam, (949) 545-6654 of (310) 902-1274
michelle@chronic-comm.com