Internationaal expertpanel ROSacea COnsensus (ROSCO) wil nieuwe aanpak diagnose en behandeling rosacea

LONDEN--()--Nieuwe internationale aanbevelingen voor een transitie van de huidige classificatie, diagnose en behandeling van rosacea – van subtype naar fenotype - zijn vandaag gepubliceerd in het British Journal of Dermatology. Deze aanbevelingen vervullen de behoefte aan betere resultaten voor patiënten met rosacea. Dit moet gebeuren door betere signalering van rosacea en gepersonaliseerde behandelingen van tekenen en symptomen die de patiënt het meeste storen.

Rosacea is een chronische ontstekingsziekte aan de huid, maar heeft soms ook invloed op de ogen. De aandoening wordt normaal gesproken gediagnosticeerd op basis van vier subtypes, afhangende van de regionale classificatie. Deze aanpak is echter niet goed toegerust op de mogelijke reikwijdte van tekenen en symptomen (ook wel ‘fenotypes’) bij individuen, die binnen meer dan één subtype kunnen vallen. Bovendien kunnen symptomen verslechteren of verbeteren, waardoor ze van subtype wisselen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor ROSacea COnsensus:
Mary Barrington-Ward, +44-7768-486188
mary.barrington-ward@ogilvy.com

Contacts

Voor ROSacea COnsensus:
Mary Barrington-Ward, +44-7768-486188
mary.barrington-ward@ogilvy.com