Masimo ontvangt beurs van Gates Foundation voor de ontwikkeling van een gecombineerd screeningapparaat voor longontsteking in situaties met hoge belasting

IRVINE, Calif.--()--Masimo (NASDAQ: MASI) heeft vandaag, vooruitlopend op Wereld Longontstekingsdag morgen, aangekondigd dat het een beurs van 4,95 miljoen Amerikaanse dollar heeft ontvangen van de Bill & Melinda Gates Foundation (BMGF). De beurs ondersteunt Masimo’s inspanningen om een goedkope polsslag-oximeter te ontwikkelen voor screening op longontsteking in verschillende gebieden buiten de Verenigde Staten waar weinig middelen zijn. Hoewel het apparaat nog in ontwikkeling is, zal het waarschijnlijk zuurstofsaturatie (SpO2) en ademhalingsfrequentie (RR) meten – de twee belangrijkste parameters die extra informatie aan artsen bieden als ze potentiële longontstekingsgevallen screenen in situaties met een hoge belasting. De beurs zal ook ten goede komen aan het bestuderen van de klinische gebruiksomgeving in zulke situaties om te zorgen dat het apparaat gebruiksvriendelijk is en geschikt voor zijn doel. Mogelijk wordt de beurs ook gebruikt om opleidingsmateriaal te maken om de juiste training en gebruik van het apparaat voor alle leesvaardigheidsniveaus op te zetten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Masimo
Evan Lamb, 949-396-3376
elamb@masimo.com

Contacts

Masimo
Evan Lamb, 949-396-3376
elamb@masimo.com