Angelini en APR Applied Pharma Research versterken hun partnerschap in wondverzorging met de lancering van Nexodyn™ in de VS

GAITHERSBURG, Md.--()--De nieuwe Nexodyn® AOS Wound Care Solution, goedgekeurd voor verkoop door de FDA, begint nu beschikbaar te worden in de VS. Het product wordt gepromoot en in de handel gebracht door het toonaangevende Italiaanse farmaceutische bedrijf Angelini, als gevolg van een exclusief samenwerkingsverband met de Zwitserse onderneming APR Applied Pharma Research, de eigenaar en ontwikkelaar van de eigen gepatenteerde technologie TEHCLO®, voor de productie van zure super-oxiderende oplossingen.

Dankzij de formulering ervan draagt Nexodyn® bij aan de reiniging en bevochtiging van de omgeving van de wond door de verwijdering van vuil, resten en vreemd materiaal door middel van wondspoeling. Nexodyn® is bedoeld voor gebruik, onder toezicht van medisch personeel, om acute en chronische huidaandoeningen (zoals beenzweren, post-operatieve wonden of 1e en 2e graads brandwonden) en kleine snijwonden, brandwonden, huidirritaties en oppervlakkige schaafwonden te behandelen.

Met deze nieuwste productlancering wil Angelini haar positie in de wondverzorgingsmarkt versterken in de Verenigde Staten en wereldwijd. We streven ernaar medisch personeel en patiënten te voorzien van een scala aan wondverzorgingsopties op basis van innovatieve technologieën, zoals TEHCLO® van APR, die belangrijke voordelen bieden voor de gebruikers” - aldus Todd Maddock, CEO van Angelini US.

Nexodyn®, dat gekarakteriseerd wordt door een zure pH tussen 2,5 en 3,0, heeft uitstekende conserveringskenmerken in verband met cellevensvatbaarheid, zodat het niet negatief interfereert met het natuurlijke fysiologische genezingsproces en de epithelialisatie. De antimicrobiële conserverende effectiviteit ervan is aangetoond door in vitro testen tegen P. aeruginosa, E. coli, S. aureus, S. epidermidis, S. pyogenes, E. gergoviae, C. albicans en A. niger.

“Na een eerste succesvolle lancering vorig jaar in Italië zijn we er trots op onze samenwerking met een toonaangevend bedrijf zoals Angelini te versterken in de uitdagende en dynamische markt van de VS” - verklaarde Paolo Galfetti, Chief Executive Officer van APR -“Door haar vertrouwen in APR te hernieuwen heeft onze partner Angelini haar geloof getoond in de grote kansen die geboden worden door de oplossingen met toegevoegde waarde die wij op de markt brengen. Als onafhankelijke ontwikkelaar van door de wetenschap gedreven producten voor de gezondheidszorg ontwikkelen wij oplossingen die specifiek ontworpen worden om tegemoet te komen aan onvervulde medische behoeften, voor licentie voor bedrijven in de gezondheidszorg om deze producten te commercialiseren.”

Over APR – APPLIED PHARMA RESEARCH

APR is een Zwitserse, onafhankelijke ontwikkelaar van door de wetenschap gedreven en met octrooi beschermde producten voor de gezondheidszorg. Het bedrijf identificeert, ontwikkelt en geeft producten met toegevoegde waarde in licentie die zijn ontworpen om op wereldwijde basis tegemoet te komen aan de behoeften van patiënten of consumenten in niche- of zeldzame therapeutische gebieden. In het bijzonder is het bedrijfsmodel van APR momenteel gericht op twee pijlers: (i) intern ontwikkelde en gefinancierde (alleen of samen met co-development partners) eigen producten met toegevoegde waarde die in licentie worden gegeven aan bedrijven in de gezondheidszorg voor de commercialisering ervan, en (ii) ondersteuning aan projecten van derden door het bieden van O&O-diensten met toegevoegde waarde onder contract en vergoeding voor serviceregelingen. APR heeft een uitgebalanceerde pijplijn van inkomstengenererende merkproducten die worden verkocht in alle belangrijke markten, in combinatie met een boeiende pijplijn van producten in verschillende stadia van ontwikkeling. APR is in meer dan 70 landen licentie- en samenwerkingsovereenkomsten aangegaan met farmaceutische bedrijven, met internationale verkoop op wereldwijde basis.

Voor persberichten en andere informatie over het bedrijf kunt u terecht op: www.apr.ch

Over ANGELINI USA

Angelini is een niet-beursgenoteerde, middelgrote internationale producent en verkoper van farmaceutische en medische producten in de farmaceutische en massamarktsector. De groep werd opgericht in Italië in 1919 en heeft vestigingen in 20 landen en biedt werk aan 5000 mensen. Angelini Pharma Inc. is de Amerikaanse business unit van Angelini die voorziet in innovatieve oplossingen voor de bevordering van infectiecontrole, antisepsis, desinfectie en wondgenezing voor onze potentiële klanten.

www.angelinipharma.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

APR:
PAOLO GALFETTI, tel.: +41 91 695 70 20
(CEO)
paolo.galfetti@apr.ch | www.apr.ch
of
ANGELINI US:
TODD MADDOCK, tel.: 800 726 2308
(CEO)
TMaddock@angelini-us.com | www.angelinipharma.com
of
HAVAS PR MILAN:
Persbureau
SARA BERNABOVI, tel.: +39 02 85457032
sara.bernabovi@havaspr.com

Contacts

APR:
PAOLO GALFETTI, tel.: +41 91 695 70 20
(CEO)
paolo.galfetti@apr.ch | www.apr.ch
of
ANGELINI US:
TODD MADDOCK, tel.: 800 726 2308
(CEO)
TMaddock@angelini-us.com | www.angelinipharma.com
of
HAVAS PR MILAN:
Persbureau
SARA BERNABOVI, tel.: +39 02 85457032
sara.bernabovi@havaspr.com